Makaron Wielicki, różne rodzaje
Miałam możliwość spróbowania tego makaronu w kilku wersjach:
- krajank
- nitki
- łazanki
- literki

Każdy z nich sprostał moim oczekiwaniom.

Makaron gotuje się dość krótko. Ma ładny jasny kolor bez dodatku niepotrzebnych barwników. W smaku bardzo delikatny i łagodny. Nie zakłóca smaku danej potrawy. W składzie oczywiście semolina.

Idealnie pasuje do zup czy też zapiekanek.
Makaron literki spisał się do klusek z makiem.

Jego minus to jedynie słaba dostępność jak na razie.
Zalety
łagodny smak
bez sztucznych barwników
Wady
dostępność
Zdjęcia użytkownika
2
3
mtteam
O rany, ty też dostałaś do testów....?
miraga80
Do gotowania :)

Makaron Wielicki, różne rodzaje (Wytwórnia Makaronów J.G. Majka)

0 kupi ponownie
8 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (8)

O produkcie

Makarony Wielickie produkowane są tradycyjną metodą walcowaną oraz tłoczenia przy użyciu wysokiego ciśnienia z najwyższej jakości kaszki makaronowej i semoliny (mąka z pszenicy durum) oraz ze świeżych jaj. Dzięki temu makaron nawet po bardzo długim czasie gotowania zachowuje swój kształt, jednocześnie przyrasta prawie 400 %   Nie zawiera konserwantów i barwników.   Polecamy do: zup sosów potraw mięsnych zapiekanek   Skład: kaszka makaronowa, semolina (mąka z pszenicy durum), jaja świeże, woda. Czas gotowania: 8 - 10 minut  

Opinie

DODAJ OPINIĘ