Makoren Wielicki moge zaliczyc do tych makaronow ktore nie dasc ze sa pyszne to jesczze nie powtarzalne i ciezko dostepne.
Pierwszy raz mialam z nimi doczynienia dzieki wspolpracy blogowej. Od razu czulam ze wszyscy je polubia.
Makaron gotowalam zawsze wedlug przepisu na opakowaniu czyli od 8-10 minut przez ten czas z malenkiego cudenka zawsze robilo sie go wiecej przez pecznienie. Nie bylo nawet przy nim mowy o rozgotowaniu.
Po za tym makaron nigdy po wyjeciu z wody sie nie sklejal ani po kilku godzinnym staniu na swiezym powietrzu nie wysychal.
Idealnie komponowal sie w robionych przezemnie daniach. Od zup, poprzez lazanki konczowszy na jakich kolwiek salatkach.
W smaku bardzo dobry, nie czuc w nim konserwantow a smak jest wrecz delikatny i ma sie ochote do niego czesto wracac.
Malym minusem niestety jest to iz z jego dostepnoscia jest troszke gorzej bo w mojej okolicy go nie ma ale firma sie tak rozbudowuje ze moze z czasem i bede u siebie mogla korzystac z tego rarytasu :)
Zalety
pyszny delikatny w smaku
nie skleja sie
nie wysusza sie
nie idzie wogole go rozgotowac
pieknie pecznieje w wodzie
Wady
z jego dostepnoscia jest troszke krucho ale moze z czasem sie to zmieni
Makaron Wielicki, różne rodzaje (Wytwórnia Makaronów J.G. Majka)
0 kupi ponownie
8 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (8)
O produkcie
Makarony Wielickie produkowane są tradycyjną metodą walcowaną oraz tłoczenia przy użyciu wysokiego ciśnienia z najwyższej jakości kaszki makaronowej i semoliny (mąka z pszenicy durum) oraz ze świeżych jaj. Dzięki temu makaron nawet po bardzo długim czasie gotowania zachowuje swój kształt, jednocześnie przyrasta prawie 400 %
Nie zawiera konserwantów i barwników.
Polecamy do:
zup
sosów
potraw mięsnych
zapiekanek
Skład: kaszka makaronowa, semolina (mąka z pszenicy durum), jaja świeże, woda.
Czas gotowania: 8 - 10 minut