Makaron Wielicki, różne rodzaje (Wytwórnia Makaronów J.G. Majka)
0 kupi ponownie
8 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (8)
O produkcie
Makarony Wielickie produkowane są tradycyjną metodą walcowaną oraz tłoczenia przy użyciu wysokiego ciśnienia z najwyższej jakości kaszki makaronowej i semoliny (mąka z pszenicy durum) oraz ze świeżych jaj. Dzięki temu makaron nawet po bardzo długim czasie gotowania zachowuje swój kształt, jednocześnie przyrasta prawie 400 %
Nie zawiera konserwantów i barwników.
Polecamy do:
zup
sosów
potraw mięsnych
zapiekanek
Skład: kaszka makaronowa, semolina (mąka z pszenicy durum), jaja świeże, woda.
Czas gotowania: 8 - 10 minut
Miałam możliwość spróbowania tego makaronu w kilku wersjach:
- krajank
- nitki
- łazanki
- literki
Każdy z nich sprostał moim oczekiwaniom.
Makaron gotuje się dość krótko. Ma ładny jasny kolor bez dod...
zobacz całą opinię