Informujemy, że w dniu 13.06.2024 r. serwis produkty.mamotoja.pl (Bangla) zostanie zamknięty. Jeśli chcesz zachować treści swoich recenzji lub ciekawych wątków prosimy o samodzielne skopiowanie ich przed tą datą. Po zamknięciu serwisu produkty.mamotoja.pl, wszystkie treści na nim opublikowane zostaną trwale usunięte i nie będą archiwizowane.

Dziękujemy!

Redakcja mamotoja.pl



Dodatkowo informujemy, że w dniu 13.06.2024 r. wejdą w życie zmiany w Regulaminie oraz w Serwisie mamotoja.pl

Zmiany wynikają z potrzeby dostosowania Regulaminu oraz Serwisu do aktualnie świadczonych usług, jak również do obowiązujących przepisów prawa.

Najważniejsze zmiany obejmują między innymi:

Informujemy, że jeśli z jakichś powodów nie akceptujesz treści nowego Regulaminu, masz możliwość wcześniejszego wypowiedzenia umowy o świadczenie usługi prowadzenia Konta użytkownika. W tym celu skontaktuj się z nami pod adresem: redakcja@mamotoja.pl

Z nową treścią Regulaminu możesz zapoznać się tutaj.


Po zakończeniu świadczenia usług dane osobowe mogą być nadal przetwarzane, jednak wyłącznie, jeżeli jest to dozwolone lub wymagane w świetle obowiązującego prawa np. przetwarzanie w celach statystycznych, rozliczeniowych lub w celu dochodzenia roszczeń. W takim przypadku dane będą przetwarzane jedynie przez okres niezbędny do realizacji tego typu celów, nie dłużej niż 6 lat po zakończeniu świadczenia usług (okres przedawnienia roszczeń).

Sabrina Ghayour, Persiana (Wydawnictwo Insignis)

0 kupi ponownie
0 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (0)

O produkcie

„Persiana” napisana przez Sabrinę Ghayour to pean na cześć bliskowschodnich smaków i składników. Książka zawiera 100 przepisów na nowoczesne i łatwe w przygotowaniu wersje tradycyjnych potraw z południowych i wschodnich wybrzeży Morza Śródziemnego. To skarbnica przepisów dla osób rozpoczynających swoją przygodę z gotowaniem i dla profesjonalistów. Jest przejrzyście i przystępnie napisana.  Książka „Persiana” została uznana za Książkę Kucharką Roku przez dwa magazyny: „Observer Food Monthly” oraz „Food & Travel”. O autorce: Sabrina Ghayour jest szefem kuchni, autorką poczytnych książek kucharskich i nauczycielką gotowania. Sabrina Ghayour jest obecnie jedną z najbardziej znanych popularyzatorek kuchni bliskowschodniej. W ramach swojej działalności razem z Anną Hansen przygotowała w restauracji The Modern Pantry cykl kolacji zatytułowany Passage to Persia, zapraszając do współpracy między innymi Bena Spaldinga, Omara Allibhoya, Alexisa Gauthiera i Tima Andersona; przygotowywała też menu na organizowany przez Olivera Peytona Friday Night Social w the National Gallery i gotowała gościnnie w restauracji Brunona Loubeta Grain Store. Sabrina Ghayour regularnie występuje w programach telewizyjnych, takich jak BBC Good Food Show czy Taste London, a jej przepisy pojawiają się na łamach wielu pism: "The Times", "The Sunday Times", "The Evening Standard", "The Guardian", "The Independent", "The Telegraph".   Tytuł: Persiana Autor: Sabrina Ghayour Tłumaczenie: Dorota Malina Oprawa: twarda Wymiary: 246x189 mm Liczba stron: 240 ISBN 978-83-65743-27-5 Data wydania:  listopad 2017   Gdzie można kupić: sklep internetowy empik.com

Opinie