Informujemy, że w dniu 13.06.2024 r. serwis produkty.mamotoja.pl (Bangla) zostanie zamknięty. Jeśli chcesz zachować treści swoich recenzji lub ciekawych wątków prosimy o samodzielne skopiowanie ich przed tą datą. Po zamknięciu serwisu produkty.mamotoja.pl, wszystkie treści na nim opublikowane zostaną trwale usunięte i nie będą archiwizowane.

Dziękujemy!

Redakcja mamotoja.pl



Dodatkowo informujemy, że w dniu 13.06.2024 r. wejdą w życie zmiany w Regulaminie oraz w Serwisie mamotoja.pl

Zmiany wynikają z potrzeby dostosowania Regulaminu oraz Serwisu do aktualnie świadczonych usług, jak również do obowiązujących przepisów prawa.

Najważniejsze zmiany obejmują między innymi:

Informujemy, że jeśli z jakichś powodów nie akceptujesz treści nowego Regulaminu, masz możliwość wcześniejszego wypowiedzenia umowy o świadczenie usługi prowadzenia Konta użytkownika. W tym celu skontaktuj się z nami pod adresem: redakcja@mamotoja.pl

Z nową treścią Regulaminu możesz zapoznać się tutaj.


Po zakończeniu świadczenia usług dane osobowe mogą być nadal przetwarzane, jednak wyłącznie, jeżeli jest to dozwolone lub wymagane w świetle obowiązującego prawa np. przetwarzanie w celach statystycznych, rozliczeniowych lub w celu dochodzenia roszczeń. W takim przypadku dane będą przetwarzane jedynie przez okres niezbędny do realizacji tego typu celów, nie dłużej niż 6 lat po zakończeniu świadczenia usług (okres przedawnienia roszczeń).

Pomysł na Papirus, różne rodzaje
Wypróbowałam papirus z ziołami prowansalskimi. I żałuję!
Po pierwsze - SAMA SÓL! Cokolwiek przyrządzonego w tym papirusie jest tak niemiłosiernie słone, że nie da się tego jeść :( Normalnie aż usta pierzchną od soli :(

Po drugie - opakowanie wprowadza w błąd. Jest napisane "bez dodatku tłuszczu", co oznacza, że nie musimy już wylewać olej na patelnię, natomiast tłuszczem wysmarowany jest od środka papirus - i to tym najgorszym tłuszczem utwardzonym!

Kurczak przygotowany w tym papirusie jest po prostu szkodliwy dla zdrowia. Dużo zdrowiej postąpimy, sami doprawiając filet ziołami, normalną ilością soli, lekko smarując go olejem rzepakowym (bardzo zdrowy i najlepszy do smażenia) i usmażymy na teflonowej patelni. Czynię tak od dawna i jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby filet wyszedł suchy czy niesmaczny. Suchy filet wychodzi, jeśli jest smażony zbyt długo, ot cały sekret.
Zalety
- łatwość użycia
- czysta patelnia
Wady
- za słony!
- fatalny skład, m.in. utwardzone tłuszcze
- informacja "bez dodatku tłuszczu" może wprowadzać w błąd
0
9

Pomysł na Papirus, różne rodzaje (Winiary)

0 kupi ponownie
63 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (63)

O produkcie

WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS to prawdziwa rewolucja na patelni: soczysta, delikatna, idealnie przyprawiona pierś kurczaka z patelni, bez dodawania tłuszczu. A wszystko dzięki specjalnemu pergaminowi, który pokryty jest oryginalną mieszanką ziół i przypraw. Dzięki niemu mięso smaży się we własnym sosie, a smaki i aromaty przenikają powoli do jego wnętrza.I już nie musisz dodawać tłuszczu, kiedy smażysz. Przygotowaliśmy dla Was trzy smaki, dzięki którym przyrządzicie pyszną pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami, z papryką lub w ziołach prowansalskich.

Opinie

DODAJ OPINIĘ