Marka E. Wedel, aby ułatwić konsumentom dokonywanie dobrych wyborów żywieniowych stworzyła linię batonów TAK PROSTO, które są naturalnym źródłem magnezu, błonnika i tłuszczów nienasyconych, i stanowią idealną propozycję pysznych przekąsek. Na bazie wedlowskiej gorzkiej czekolady i sezamu opracowano pięć wariantów smakowych. Sięganie po funkcjonalne smakołyki nigdy wcześniej nie było tak proste!
Dbanie o prawidłowo zbilansowaną dietę nie musi być skomplikowane - udowadnia E. Wedel i wprowadza nową linię batonów funkcjonalnych. Na pierwszym miejscu w składzie batonów TAK PROSTO występują miazga kakaowa i sezam. Zawarte w batonach składniki odżywcze takie jak: magnez, błonnik, nienasycone kwasy tłuszczowe pełnią również określone funkcje prozdrowotne.
W ramach linii TAK PROSTO stworzono pięć różnych batonów. Podstawą dwóch wariantów jest sezam, który charakteryzuje się naturalnie wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych. Konsumenci mogą wybierać między wariantami:
Dla amatorów gorzkiej wedlowskiej czekolady przygotowano natomiast trzy opcje smakowe. Dwie stanowią propozycję dla osób ceniących nieco delikatniejszy smak czekolady, a dzięki zawartym składnikom są naturalnym źródłem błonnika:
Kolejna odsłona linii została stworzona dla zwolenników nieco mocniejszego smaku gorzkiej wedlowskiej czekolady i jest naturalnym źródłem magnezu i błonnika:
Linia batonów TAK PROSTO to nasza odpowiedź na trend żywności funkcjonalnej
i propozycja dla osób, które w pędzącej codzienności nie chcą rezygnować ze zdrowia i smaku. Świat wokół stał się dziś bardzo skomplikowany, jedzenie również. Mając świadomość, że najlepsze rozwiązania to te najprostsze, stworzyliśmy przekąski o jasnym składzie i funkcjach prozdrowotnych – opowiada Magdalena Kołodziejska, Kierownik Komunikacji Marketingowej LOTTE Wedel.
Opakowania batonów TAK PROSTO zostały zaprojektowane tak, aby konsumenci z łatwością odnaleźli na nich informacje o składzie. Dzięki oświadczeniom umieszczonym na etykiecie, konsumenci poznają również funkcje prozdrowotne pełnione przez dany składnik, np.: magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.