Sok z pomarańczy dostarcza głównie białko, węglowodany, błonnik, spore ilości potasu oraz wapnia, a także magnez, sód, żelazo, cynk, witaminę A, B1 (najwięcej wśród owoców), B2, B3 (PP), B6, C, E, kwas foliowy (najwięcej wśród owoców).
Pomarańcza skutecznie chroni przed rakiem, przede wszystkim szyjki macicy, sutka, jelita grubego i trzustki. Duża zawartość potasu zaś sprawia, że pomarańcza reguluje ciśnienie krwi i obniża poziom cholesterolu.
Wskazane jest mieszanie świeżego soku z pomarańczy z jednodniowym sokiem z marchwi, bowiem to warzywo wzbogaca sok z pomarańczy w błonnik i pektyny.
Pamiętaj, że zdrowa i świeża cera, piękne włosy i paznokcie, dobre samopoczucie, to wynik częstego spożywania pokarmów bogatych w wit. A, C i E oraz składniki mineralne.
Świeży Cymes pomarańczy jest naturalnie mętny, niebarwiony, niepasteryzowany, niesłodzony i niekonserwowany. Okres jego przydatności do spożycia wynosi 96h. Sok nasz należy przechowywać w temperaturze 2ºC-4ºC