Sok z gruszek – tradycyjny a jednocześnie dorównujący NATURALNIE do współczesnych soków/napojów energetyzujących. Sok z gruszek pozyskany jest naturalnie poprzez rozdrobnienie i tłoczenie. Nic do niego nie dodano i nie odjęto i dlatego jest cennym dla organizmu produktem.
Gruszka oraz sok z gruszek posiada wiele walorów zdrowotnych, leczniczych i oczywiście odżywczych. Specyficzny smak i aromat soku z gruszek zawdzięcza się znacznej ilości cukrów prostych , które działają jak substancje energetyzujące . Sok szybko wyrównuje stężenie glukozy we krwi. Zawiera prowitaminy A (beta-karoten) oraz witaminy z grupy B, C, E i PP.
Niewielka cierpkość soku z gruszek pochodzi z garbników, które sprzyjają wydalaniu z organizmu zbędnych i toksycznych substancji. Ponadto garbniki mają właściwości przeciwwirusowe. Z uwagi na specyficzny glikozyd - arbutynę - sok wskazany jest w profilaktyce i leczeniu kamicy moczowej.
Sok jest źródłem makroelementów niezbędnych dla naszego organizmu takich jak potas, fosfor, wapń i magnez, a z mikroelementów: jod, bor, molibden, kobalt i inne mikropierwiastki.