Sok dnia, różne rodzaje, świeżo wyciskany sok (Victoria Cymes)

1 kupi ponownie
2 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (2)

O produkcie

Świeżo wyciśnięty sok z marchwi Piękna cera, zdrowe oczy, dobre samopoczucie to wszystko m.in zawdzieczamy piciu świeżo wyciśnietego soku z marchwi. Wyjątkowo korzystny dla oczu, polepsza strukturę włosów i paznokci, zwiększa odporność organizmu (także na infekcje). Do tego smaczny i bogaty w witaminy. Świeży sok z marchwi niekoronowanej królowej jarzyn. W korzeniu marchwi kryje się ogromne bogactwo karotenu, czyli prowitaminy A, która zostaje zamieniona w wątrobie w cenną witaminę A. Dlatego zalecany jest osobom z chorobami i niedomaganiami wzroku (np. kurza ślepota). Poza tym marchew odmładza, ponieważ uelastycznia i podnosi odporność skóry. To ulubione warzywo Francuzek, które uważają ją za jeden z najlepszych i najtańszych kosmetyków. Marchew od dawna jest stosowana w zaburzeniach czynności jelit, gdyż nie tylko reguluje perystaltykę i regeneruje uszkodzenia błony śluzowej jelit, ale również działa bakteriobójczo w stosunku do chorobotwórczych bakterii w przewodzie pokarmowym. Świeżo wyciśnięty sok z marchwi - to zestaw naturalnych witamin, które nasz organizm przyswaja w całości. Są to witaminy A, B (B1, B2, B6), C, D, E, H, K i PP. Oprócz tego sok marchwiowy to prawdziwa kopalnia substancji organicznych oraz związków zasadowych sodu i potasu. Zawiera też wiele wapnia, żelaza, magnezu, chloru, krzemu i siarki. W świeżo wyciśniętym soku marchwiowym obecne są także pektyny i substancje pobudzające wzrost bakterii beztlenowej /Lactobacillus bifidus/, przyczyniającej się do utrzymywania kwasowego odczynu w jelitach, co chroni organizm przed rozwojem różnych szkodliwych drobnoustrojów. Sok z marchwi pomaga także w leczeniu niedokrwistości, chorób układu sercowo-naczyniowego, wątroby, nerek, zapobiega powstawaniu kamieni nerkowych, może leczyć nadczynność tarczycy, działa przeciwrobacznie (np. owsiki u dzieci). Świeży sok marchwiowy Cymes jest naturalnie mętny, niebarwiony, niepasteryzowany, niesłodzony i niekonserwowany. Okres jego przydatności do spożycia wynosi 24 h ( od momentu wyprodukowania). Sok należy przechowywać w temperaturze 2 stopni Celsjusza - 6 stopni Celsjusza. 100 ml soku to tylko 27 kcal.

Opinie

DODAJ OPINIĘ