Serek pleśniowy Turek o smaku naturalnym jest godny polecenia. W smaku jest delikatny, aromatyczny, jak typowy pleśniowy ser, po ugryzieniu delikanie rozpływa się w ustach. Jest pyszny. Jemy go i na kanapki, i sam jaką przekąskę, i dodaję go to sałatek. Bardzo lubimy talerz serowy, czyli różne rodzaje serów, a do tego sałata zielona z ogórkami i pomidorami z bazylią i oliwą z oliwek. To moje popisowe danie na kolację ze znajomymi. A do tego wytrawne winko. Polecam. Oprócz tego uwielbiam też smażony ser pleśniowy Turek. Kupuję wtedy Turek pleśniowy okrągły, bo taki też jest, obok kształtu trójkątnego. Maczam go w jajku i obtaczam w tartej bułce i podgrzewam na patelni z oliwą przez chwilę, aż zmięknie. Podaję również z sałatą i żurawiną. Po naciśnięciu widelcem pęka skorupka i wylewa się pyszny ser. Gorąco polecam to jest pyszne i niestety kaloryczne. Ser Turek Brie nie ma goryczkowatego smaku, co się często zdarza w serach typu pleśniowy. Nie jest drogi i jest dostępny w wielu sklepach. Polecam jest smaczny i delikatny.
0
1
Brie Naturalny (Turek)
2 kupi ponownie
15 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (15)
O produkcie
Turek Brie to delikatny i miękki, rozpływający się w ustach, trójkątny ser z porostem białej pleśni. Przygotowany z naturalnych, pełnych wartości odżywczych składników, stworzony ze szczególną dbałością o jakość sera. To właśnie te cechy spowodowały, że Turek jest najchętniej kupowanym serem brie w Polsce.
Doskonały do kanapek, jako przekąska, na deskę serów, do sałatek, lub przyrządzony na ciepło w panierce.
Dostępne smaki i waga:
z ziołami 125 g
naturalny 120 g; 170 g
z pieprzem 125 g
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartośc energetyczna
1450 KJ/ 350 kcal
Białko
17,50 g
Węglowodany
0,30 g
Tłuszcz
31,00 g
Wapń
400 mg