Majonez Kielecki
najlepszy majonez,jaki istnieje.pyszny.w mojej kuchni króluje tylko ten.smaczny,gęsty,lekko ostry.z nim wszystko smakuje lepiej.do sałatek,na kanapki,do jajek.na pewno nie zepsujesz nim potrawy.bez konserwantów i polepszaczy.majonez,a cholesterol-1/3 stanowią pożyteczne kwasy omega 6.tylko 18% stanowią kwasy nasycone odp.za zły cholesterol.w składzie sosu są też kwasy tłuszczowe.nie oznacza to,że jedzenie łyżkami jest wskazane.
Zalety
smaczny,gęsty,lekko ostry,bez konserwantów i polepszaczy
Wady
0
16

Majonez Kielecki (Społem Kielce)

3 kupi ponownie
99 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (99)

O produkcie

Czy wyobrażacie sobie kuchnię bez majonezu? Oczywiście to niemożliwe. Jemy go w niezliczonej ilości przepysznych kanapek, sałatek czy innych dań ale mało kto jednak wie jaka jest jego „polska” historia. W 1959 r. kielecka Spółdzielnia „Społem” jako pierwsza w naszym kraju zaoferowała rodzimym konsumentom ten smakołyk. Oczywiście od tego czasu wiele się zmieniło, pojawiło się mnóstwo innych producentów majonezu, jednak smak Kieleckiego wciąż pozostaje niezmienny - pyszny i niepowtarzalny. Choć sporo jest dziś majonezów „tradycyjnych”, „babciowych”, czy „maminych” – zapewne to właśnie Majonez Kielecki kojarzy się Wam z tradycyjnymi potrawami Waszych babć i mam. Bez polepszaczy, zagęstników, konserwantów. Bo chociaż nie ma tradycji w nazwie – sam jest tradycją polskiego stołu.  

Opinie

DODAJ OPINIĘ