ZIMNE MLEKO to produkt otrzymany w wyniku unikalnej metody mikrofiltracji.
Mikrofiltracja to mechaniczna metoda oczyszczania mleka przy użyciu specjalnych filtrów (membran ceramicznych). Pozwala to usunąć z mleka 99,9% zawartych w nim bakterii oraz innych mikroorgaznizmów, komórek somatycznych i innych zanieczyszczeń.
Usunięcie z mleka drobnoustrojów pozwala na stosowanie niższej temperatury pasteryzacji (72° C), dzięki czemu ZIMNE MLEKO, w odróżnieniu od UHT lub innych mlek wysokooogrzewanych, zachowuje wszystkie składniki odżywcze mleka oraz jego naturalny smak i zapach.
Szklane, bezzwrotne opakowanie pozwala zachować wspomniane wyżej walory smakowo-zapachowe mleka.
Polecam, to mleko. Pije minimum butelke dziennie. Nie wiem jak ktos moze pisac ze nie czuje roznicy w smaku - jest podstawowa różnica. Zastanawiam sie tylko nad samym procesem filtracji mleka. Pozostale "zimne"...
zobacz całą opinię