Enjoy Pure Life, Baton Superfood Raw Bar - różne smaki (Purella Food)

0 kupi ponownie
1 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (1)

O produkcie

Baton Superfood Raw Bar linii Enjoy Pure Life firmy Purella Food to propozycja super zdrowej przekąski. Nowe batony są wypełnione po brzegi zdrowymi składnikami, takimi jak: chia, jagody goji, surowe kakao, żurawina, morele, chlorella, orzechy nerkowca czy siemię lniane. Prozdrowotne działanie tych składników znane jest już od dawna. Nowe przekąski od Purella Food nie zawierają dodatkowego cukru ani glutenu i świetnie wpisują się w najnowsze żywieniowe trendy, będąc doskonałą alternatywą dla dbających o linię. Dzięki najnowszej technologii, batony są bardziej miękkie i rozpływają się w ustach. Batony Superfood Raw Bar są dostępne w trzech wariantach smakowych: Surowe kakao/orzechy nerkowca - połączenie daktyli, surowego kakao i orzechów nerkowca to eksplozja smaku i wartości odżywczych. Surowe kakao zawiera witaminę C chroniącą organizm przed wolnymi rodnikami, cynk wspomagający leczenie niedoczynności tarczycy i sód odpowiadający za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i mięśniowego. Jest również źródłem serotoniny - hormonu szczęścia. Orzechy nerkowca chronią przed cukrzycą typu 2, wyciąg z orzechów nerkowca stymuluje proces wchłaniania glukozy przez komórki mięśni, a co za tym idzie - poprawia się wrażliwość tkanek na insulinę. Orzechy wspierają pracę układu sercowo-naczyniowego, m.in. dzięki zawartości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które zapobiegają podnoszeniu się poziomu cholesterolu i trój glicerydów, a także dbają o kondycję naczyń krwionośnych. Zawierają również witaminę K, która jest odpowiedzialna za krzepnięcie krwi. Morela/chlorella - soczysty smak letnich owoców połączony z multiwitaminą natury - chlorellą. Morele swój słoneczny kolor zawdzięczają beta-karotenowi, który jest silnym przeciwutleniaczem chroniącym przed działaniem wolnych rodników. Dzięki dużej ilości potasu, regulują ciśnienie krwi i pracę nerek. Zawierają żelazo, wapń, fosfor, witaminy B, C, PP i błonnik. Morele działają zasadotwórczo, dlatego sprawdzają się w leczeniu nadkwasoty. Chlorella to największe stężenie chlorofilu ze wszystkich roślin, który zwiększa liczebność czerwonych krwinek, dostarcza żelaza i zapobiega anemii. CGF (chlorella growth factor) przyspiesza odbudowę tkanek i zwiększa zdolność komórek do "autonaprawy". Chlorella zawiera w sobie do 60% białka i jest idealnym uzupełnieniem diety wegetariańskiej i wegańskiej. Chia/jagody goji/żurawina - superfoodowa bomba witaminowa pełna zdrowia. Dla małych i większych smakoszy. Nasiona chia są bogate w przeciwutleniacze chroniące organizm przed wolnymi rodnikami. Zawierają leptynę poprawiającą przemianę materii i zwiększającą energię, potas dostarczający komórkom substancji odżywczych, selen odpowiadający za prawidłowe funkcjonowanie tarczycy i błonnik oczyszczający organizm z toksyn, a także kwasy Omega 3 i Omega 6, które korzystnie wpływają na pracę mózgu, nastrój i koncentrację. Jagody goji wspomagają pracę serca i obniżają glukozę we krwi. Zawierają węglowodany i tłuszcze w tym 5 nienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy Omega ? 6, odpowiedzialnych za wytwarzanie hormonów, właściwą pracę mózgu i układu nerwowego. Są źródłem wielu witamin (m.in. C, B1, B2, B6 oraz E) i składników mineralnych takich jak fosfor, wapń, żelazo, miedź, cynk i selen. Najcenniejszym składnikiem jagód goji jest rozpuszczalny w wodzie bioaktywny kompleks polisacharydowy LBP, który stymuluje układ odpornościowy a przede wszystkim ma działanie przeciwnowotworowe. Żurawina stosowana na przeziębienia, anginy, zapalanie pęcherza i problemy z żołądkiem. Bogata jest w witaminy A, C i grupy B. Zawarte w żurawinie flawonoidy zapobiegają chorobom serca a zawarte w niej związki powstrzymują przed tworzeniem się zakrzepów i zmniejsza ryzyko arteriosklerozy. Cena za opakowanie 35 g (każda wersja smakowa): 3, 99 zł

Opinie

DODAJ OPINIĘ