Informujemy, że w dniu 13.06.2024 r. serwis produkty.mamotoja.pl (Bangla) zostanie zamknięty. Jeśli chcesz zachować treści swoich recenzji lub ciekawych wątków prosimy o samodzielne skopiowanie ich przed tą datą. Po zamknięciu serwisu produkty.mamotoja.pl, wszystkie treści na nim opublikowane zostaną trwale usunięte i nie będą archiwizowane.
Dziękujemy!
Redakcja mamotoja.pl
Dodatkowo informujemy, że w dniu 13.06.2024 r. wejdą w życie zmiany w Regulaminie oraz w Serwisie mamotoja.pl
Zmiany wynikają z potrzeby dostosowania Regulaminu oraz Serwisu do aktualnie świadczonych usług, jak również do obowiązujących przepisów prawa.
Najważniejsze zmiany obejmują między innymi:
Informujemy, że jeśli z jakichś powodów nie akceptujesz treści nowego Regulaminu, masz możliwość wcześniejszego wypowiedzenia umowy o świadczenie usługi prowadzenia Konta użytkownika. W tym celu skontaktuj się z nami pod adresem: redakcja@mamotoja.pl
Z nową treścią Regulaminu możesz zapoznać się tutaj.
Po zakończeniu świadczenia usług dane osobowe mogą być nadal przetwarzane, jednak wyłącznie, jeżeli jest to dozwolone lub wymagane w świetle obowiązującego prawa np. przetwarzanie w celach statystycznych, rozliczeniowych lub w celu dochodzenia roszczeń. W takim przypadku dane będą przetwarzane jedynie przez okres niezbędny do realizacji tego typu celów, nie dłużej niż 6 lat po zakończeniu świadczenia usług (okres przedawnienia roszczeń).
Cynamon mielony Prymat wyróżnia się intensywnym słodko - korzennym aromatem, a także przyjemnie piekącym smakiem. To przyprawa, która przyprawia o zawrót głowy licznymi możliwościami kulinarnymi. Cynamon idealnie wzbogaca zarówno pikantne, mięsne potrawy orientalne, jak i słodkie desery. Jest wyśmienity w połączeniu z jagnięciną, np. z marokańskią tagine i irańską khorak. W polskiej kuchni najchętniej przyprawiamy nim dania z ryżu, kompoty (zwłaszcza z gruszek), desery czekoladowe, ciasta, napoje, chleb korzenny i grzanki. Dawniej był używany do aromatyzowania angielskiego piwa i wina. Cynamon wykorzystywany jest również jako składnik mieszanek do kadzideł i naturalnych mieszanek zapachowych. Znany jest ze swoich właściwości odkażających i wzmacniających, a jako jeden ze składników dodawanych do grzanego wina pomaga w leczeniu przeziębienia.