Zacznijmy od tego, że to nie jest dżem! To rozdrobnione owoce zasypane cukrem, które puściły słodki sok, tak więc darujmy sobie jedzenie chleba czy naleśników z owym produktem. Całość jest bardzo słodka co również nie ?zmusza? do wyjadania łyżeczką ze słoiczka. W pierwszym momencie czujemy słodycz, później smak jagody ale po dodaniu odrobiny do jogurtu otrzymujemy przepyszny jagodowy deserek. Dopiero w taki sposób można nałożyć go np. na naleśniki. Przecudny kolorek również wprost zachęca do jedzenia. Bardzo przypomina owocowy dodatek w dobrze znanych jogurtach Fantasia. Jednak tu wiemy, że oprócz EKO owocu i EKO cukru trzcinowego nie ma żadnych zagęstników, barwników czy aromatów.
Podsumowując, jest to bardzo fajna alternatywa dla ubóstwianych przez nas gotowych jagodowych przetworów. Taki wyrób idealnie komponuje się z jogurtem, mlekiem, twarożkiem, musli, budyniem, ryżem a nawet rozrobiony z wodą da nam smaczny soczek. Mimo małego słoiczka starczy na wiele różnych zastosowań, a każdy znajdzie swoją idealną kompozycję :)
Zalety
- skład
- różnorodność zastosowań
- bez: konserwantów, barwników i aromatów
- wykorzystano surowce ekologiczne