Informujemy, że w dniu 13.06.2024 r. serwis produkty.mamotoja.pl (Bangla) zostanie zamknięty. Jeśli chcesz zachować treści swoich recenzji lub ciekawych wątków prosimy o samodzielne skopiowanie ich przed tą datą. Po zamknięciu serwisu produkty.mamotoja.pl, wszystkie treści na nim opublikowane zostaną trwale usunięte i nie będą archiwizowane.

Dziękujemy!

Redakcja mamotoja.pl



Dodatkowo informujemy, że w dniu 13.06.2024 r. wejdą w życie zmiany w Regulaminie oraz w Serwisie mamotoja.pl

Zmiany wynikają z potrzeby dostosowania Regulaminu oraz Serwisu do aktualnie świadczonych usług, jak również do obowiązujących przepisów prawa.

Najważniejsze zmiany obejmują między innymi:

Informujemy, że jeśli z jakichś powodów nie akceptujesz treści nowego Regulaminu, masz możliwość wcześniejszego wypowiedzenia umowy o świadczenie usługi prowadzenia Konta użytkownika. W tym celu skontaktuj się z nami pod adresem: redakcja@mamotoja.pl

Z nową treścią Regulaminu możesz zapoznać się tutaj.


Po zakończeniu świadczenia usług dane osobowe mogą być nadal przetwarzane, jednak wyłącznie, jeżeli jest to dozwolone lub wymagane w świetle obowiązującego prawa np. przetwarzanie w celach statystycznych, rozliczeniowych lub w celu dochodzenia roszczeń. W takim przypadku dane będą przetwarzane jedynie przez okres niezbędny do realizacji tego typu celów, nie dłużej niż 6 lat po zakończeniu świadczenia usług (okres przedawnienia roszczeń).

Mleko w proszku pełne 26 % tł, tzw. " Mleko Niebieskie"
Mleko legenda :)

Pamiętam czasy, jak za dzieciaka podjadało się je łyżeczką wprost z opakowania. Nieraz była to jedyna słodycz w domu, ale za to jak smakowała:) Słodko, wyśmienicie rozpływało się w ustach, gasiło dziecięce zapotrzebowanie na upragnioną słodkość.

Za niemowlaka byłam karmiona tym mlekiem z butelki, jak oczywiście udało się je dostać w sklepie. Z tym było różnie, jak wiadomo w czasach PRL.

Dziś sama używam tego mleka, przede wszystkim do robienia masy czekoladowej do wafla. Jak wlewam gorącą masę wprost do białego proszku mleka... to wychodzi coś tak pysznego, że nie można tego opisać słowami. Wszystkie znane słodycze się chowają. Masa wychodzi cudna, odpowiednio słodka, wafel nią przełożony wychodzi rewelacyjnie i zawsze się udaje.

Wiem, że jest kilka firm, które produkują mleka w proszku, ale ja jak potrzebuję, to zawsze szukam tego "niebieskiego", choć przyznam, że z dostępnością coraz trudniej.
Zalety
tradycja - znane od lat,
wychodzi na nim przepyszna masa,
wspaniały smak
cena
Wady
coraz trudniejsza dostępność
0
4

Mleko w proszku pełne 26 % tł, tzw. " Mleko Niebieskie" (OSM Siedlce)

0 kupi ponownie
12 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (12)

O produkcie

 Mleko pełnotłuste w proszku tzw. "Mleko Niebieskie" 26 % tłuszczu.

Opinie

DODAJ OPINIĘ