Olej arachidowy, tłoczony na zimno
Olej arachidowy to doskonałe rozwiązanie nie tylko w kuchni. Świetnie sprawdza się do sałatek, do których dodajemy orzechy, do ciast, naleśników itp. W gastronomii niezastąpiony, ma delikatny, ale wyczuwalny smak orzechów, nie jest zbyt gęsty, nie zostawia lepkiego filmu na ustach po zjedzeniu. Jednak zastosowanie w gastronomii to nie jedyny plus. Ja cenię olej arachidowy przede wszystkim ze względu na jego właściwości nawilżające. Produkt polecany jest zwłaszcza do bardzo suchej skóry. Mam duże problemy z nawilżeniem twarzy, olej poradził sobie doskonale z suchymi plackami i skórkami. Efekt jest długotrwały, zabieg wystarczy powtarzać 2 max 3 razy w tygodniu. Nawilżyłam twarz olejem przed i po pilingu, efekt był zdumiewający, aż nie chciało mi się wierzyć:) polecam każdemu, bo olej jest delikatny i nie podrażnia nawet bardzo wrażliwej skóry.
Zalety
- doskonały do potraw
- świetnie nawilża skórę
- ma pyszny smak
- wystarcza na długo, ze względu na fajną konsystencję
- nie jest słony
- cena: ok. 20zł za 250ml
Wady
- nie zauważyłam
0
1

Olej arachidowy, tłoczony na zimno (Oleofarm)

1 kupi ponownie
13 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (13)

O produkcie

Olej arachidowy, 250 ml Tłoczony na zimno Olej arachidowy powstaje ze starannie wyselekcjonowanych orzeszków ziemnych metodą tłoczenia na zimno. Jego delikatna orzechowa nuta oraz słodkawy posmak czynią z niego idealny dodatek do deserów, lodów, sosów oraz do polewania ryżu z owocami, budyniu, naleśników i racuchów. Można go używać do wszelkiego rodzaju potrwa na zimno. SKŁADNIKI: olej arachidowy tłoczony na zimno, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.  UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Kraj lub miejsce pochodzenia: A-USA, B-UE.

Opinie

DODAJ OPINIĘ