Informujemy, że w dniu 13.06.2024 r. serwis produkty.mamotoja.pl (Bangla) zostanie zamknięty. Jeśli chcesz zachować treści swoich recenzji lub ciekawych wątków prosimy o samodzielne skopiowanie ich przed tą datą. Po zamknięciu serwisu produkty.mamotoja.pl, wszystkie treści na nim opublikowane zostaną trwale usunięte i nie będą archiwizowane.

Dziękujemy!

Redakcja mamotoja.pl



Dodatkowo informujemy, że w dniu 13.06.2024 r. wejdą w życie zmiany w Regulaminie oraz w Serwisie mamotoja.pl

Zmiany wynikają z potrzeby dostosowania Regulaminu oraz Serwisu do aktualnie świadczonych usług, jak również do obowiązujących przepisów prawa.

Najważniejsze zmiany obejmują między innymi:

Informujemy, że jeśli z jakichś powodów nie akceptujesz treści nowego Regulaminu, masz możliwość wcześniejszego wypowiedzenia umowy o świadczenie usługi prowadzenia Konta użytkownika. W tym celu skontaktuj się z nami pod adresem: redakcja@mamotoja.pl

Z nową treścią Regulaminu możesz zapoznać się tutaj.


Po zakończeniu świadczenia usług dane osobowe mogą być nadal przetwarzane, jednak wyłącznie, jeżeli jest to dozwolone lub wymagane w świetle obowiązującego prawa np. przetwarzanie w celach statystycznych, rozliczeniowych lub w celu dochodzenia roszczeń. W takim przypadku dane będą przetwarzane jedynie przez okres niezbędny do realizacji tego typu celów, nie dłużej niż 6 lat po zakończeniu świadczenia usług (okres przedawnienia roszczeń).

LenVitol, olej lniany tłoczony na zimno
Miałam możliwość przetestowania oleju lnianego LenVitol firmy Oleofarm. W "czystej" postaci trudno było mi go przełknąć. Ale w formie pasty z chudym białym serem olej smakuje znakomicie ;) Należy zmiksować olej lniany z 12,5 dkg chudego białego sera z dodatkiem kefiru bądź jogurtu. Trzeba miksować do momentu otrzymania pasty o konsystencji majonezu. Z bułeczką pełnoziarnistą smakuje obłędnie i jest wspaniałym II śniadaniem. Mmmm pyszności :) Ma ogromne właściwości zdrowotne. Zawiera wysoką zawartość tłuszczów wielonienasyconych oraz kwasów tłuszczowych omega-3. Niestety należę do osób, które mają wysoki cholesterol chociaż mam 25 lat. Należy w tym wypadku zamienić tłuszcze nasycone na nienasycone. Dzięki zastosowaniu oleju lnianego poziom cholesterolu zmniejszył się. Polecam każdemu, kto chce zdrowo żyć. Pamiętajcie: Lepiej zapobiegać niż leczyć!
Zalety
-BARDZO ZDROWY!!!
-cena adekwatna do produktu
-pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu
Wady
-smak... szału nie ma ale da się wypić :)
-należy przechowywać w lodówce
-krótki termin ważności
Zdjęcia użytkownika
0
5

LenVitol, olej lniany tłoczony na zimno (Oleofarm)

0 kupi ponownie
25 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (25)

O produkcie

LenVitol® - olej lniany tłoczony na zimno, 500 ml Olej lniany tłoczony na zimno do diety OleofarmVitum. Suplement diety. Olej lniany LenVitol® powstaje tradycyjną metodą tłoczenia na zimno. Charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów wielonienasyconych oraz kwasów tłuszczowych omega-3. Zawarte w nim wielonienasycone kwasy tłuszczowe: kwas alfa-linolenowy (omega-3) i kwas linolowy (omega-6) należą do Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT). Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi]. NNKT są potrzebne dla prawidłowego wzrostu i rozwoju dzieci. Korzystny efekt występuje w przypadku dziennego spożycia 2 g kwasu alfa-linolenowego (ALA) i dziennego spożycia 10 g kwasu linolowego (LA). Zastosowanie: olej lniany LenVitol® polecany jest dla dzieci powyżej 3-go roku życia i dorosłych w celu uzupełniania w diecie wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasów omega-3.  Zalecane spożycie: dzieci powyżej 3-go roku życia – 5 ml (ok. 1 łyżeczka), dorośli – od 30 do 60 ml (ok. 2-4 łyżek stołowych) dziennie w trakcie posiłków. LenVitol® można spożywać w postaci pasty z chudym białym serem. W tym celu należy zmiksować olej lniany z 12,5 dkg chudego białego sera z dodatkiem chudego kefiru bądź jogurtu. Olej z serem należy miksować do momentu otrzymania pasty o konsystencji majonezu. Pastę można podawać na słodko lub słono z dodatkiem warzyw, ziół lub płatków zbożowych. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia. Korzystne efekty można zaobserwować po 3 miesiącach stosowania suplementu. Uwaga! Partie oleju lnianego mogą różnić się od siebie smakiem, zapachem i kolorem (dopuszczalny jest np. posmak goryczkowy, ziołowy itp.), co wynika z obecności naturalnych związków smakowych w nasionach lnu i nie wpływa na jakość oleju. Może wytrącić się naturalny osad. Olej lniany powinien być stosowany wyłącznie na zimno – nie należy podgrzewać i smażyć na nim potraw, gdyż powoduje to utratę wartości odżywczych. Składniki: olej lniany tłoczony na zimno wysokolinolenowy. Dzienna porcja zawiera: 5 ml (4,7 g) 30 ml (28 g) 60 ml (56 g) Kwasy tł. wielonienasycone, w tym 3,4 g 20 g 41 g omega-3 (kwas alfa-linolenowy) 2,7 g 16 g 32,5 g omega-6 (kwas linolowy) 0,7 g 4 g 8,5 g Kwasy tł. jednonienasycone 0,8 g 5 g 9,5 g Przechowywanie: przechowywać w temp. 4-10°C, w szczelnie zamkniętej butelce, z dala od źródeł światła. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Opinie

DODAJ OPINIĘ