Fabacin jest suplementem diety ułatwiającym odchudzanie zawierającym fasolaminę i inulinę. Fasolamina jest w pełni naturalnym, nie posiadającym substancji pobudzających, neutralizatorem skrobi, otrzymywanym z białej fasoli (Phaseolus vulgaris).
Fasolamina blokuje aktywność wytwarzanego przez trzustkę enzymu trawiennego - alfa-amylazy, zanim przekształci on skrobię w cukry proste, które są łatwo przetwarzane przez organizm w tkankę tłuszczową. Zmniejszając wewnątrz jelitowe trawienie skrobi do cukrów prostych, fasolamina ogranicza kaloryczność posiłku i sprawia, że zapasy energii nie kumulują się w organizmie pod postacią tłuszczu.
Inulina wchodząca w skład FABACINU jest naturalnym wyciągiem z korzenia Topinambur Helianthus Tuberosus. Korzeń tej niezwykłej rośliny zawiera 40-65% inuliny, która jest polisacharydem pełniącym rolę błonnika pokarmowego, pomagającym w naturalny sposób regulować pracę jelit.
1 gram fasolaminy neutralizuje 2250 kcal pochodzących np. z makaronu, ryżu, ziemniaków czy białego pieczywa.
Inulina w kompozycji z fasolaminą obniża wartość energetyczną pożywienia, spowalnia jego wchłanianie, a to oznacza, że uczucie sytości utrzymuje się długo po posiłku.
WSKAZANIA:
Preparat FABACIN stosuje się jako uzupełnienie diety dla osób chcących zredukować masę ciała oraz mających problemy z przemianą materii. PREPARAT MOŻE BYĆ STOSOWANY PRZEZ DIABETYKÓW.
Zawartość: 60 kapsułek po 250 mg
Skład (1 kapsułka)
FASOLAMINA 200 mg
INULINA 50 mg