Mąka kukurydziana
Dobra mąka najwyższej jakości. Używam jej do kukurydzianych naleśników ze szpinakiem. Wychodzą przepyszne! Robię z niej także placuszki dla mojego synka, gdyż póki co wprowadzam mu zboża bez glutenu. Polecam tę mąkę.
Zalety
Jakość
Cena
Bez glutenu
Idealna do naleśników i placuszków
Wady
Zdjęcia użytkownika
1
1
gość
poza tym że kukurydza obok soi i pszenicy jest najbardziej modyfikowanym ziarnem na świecie to mąka jest ok ;) lepiej taka jak z pszennym glutenem.

Mąka kukurydziana (Melvit)

0 kupi ponownie
3 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (3)

O produkcie

Mąka kukurydziana – jak wskazuje na to sama nazwa – otrzymuje się ją z przemiału ziaren kukurydzy. Ma delikatny, żółty kolor. Nie zawiera glutenu, dlatego poleca się ją osobom cierpiącym na celiakię – nietolerancję glutenu. Poza tym mąka kukurydziana jest bogata w błonnik i witaminy B, E, A. Zawiera też magnez i potas.

Opinie

DODAJ OPINIĘ