Czekolada 70% kakao z Dominikany + Żurawina (Manufaktura Czekolady)
0 kupi ponownie
1 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (1)
O produkcie
Czekolada z ziarna Hispaniola z Republiki Dominikany z dodatkiem żurawiny.
Ziarno Hispaniola (stanowiące zaledwie 4% produkcji Republiki Dominikany) nadaje czekoladzie niespotykany charakter. Jego owocowa nuta z wyraźnie wyczuwalnym posmakiem cytrusów świetnie komponuje się ze kwaśno-słodką żurawiną rosnącą tylko na półkuli północnej. Jest to niezwykłe połączenie północy i południa zamknięte w jednej tabliczce.
Kakao Hispaniola to niezwykle delikatna i rzadka roślina. Wymaga wiele troski i doświadczenia by mogła wydać wspaniałe plony.
Po włożeniu do ust kawałka tej czekolady wszystko staje się jasne... można niejako "zobaczyć" ludzi pracujących na plantacji, zasmakować w rosnących nieopodal pomarańczach, a w posmaku wyczuć bukiet tulipanów...
Czekolada wyrabiana ręcznie bezpośrednio z wyselekcjonowanych ziaren kakao. Nie zawiera żadnych sztucznych dodatków ani konserwantów. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Skład: ziarno kakao z Dominikany [70%], cukier trzcinowy, żurawina.
Najlepiej spożyć przed upływem sześciu miesięcy od daty produkcji.