Belbake, świeże ciasto francuskie
Muszę ponownie napisać recenzję, aby w pełni oddać jakość tego ciasta.
Otóż, wcześniej, gdy robiłam rożki z tego ciasta, wyjęłam je z lodówki na jakiś czas, aby odtajało - max.20 minut (zawsze tak robiłam z innymi ciastami francuskimi). Jednak w tym przypadku okazało się to wielkim błędem, gdyż ciasto zrobiło się bardzo miękkie, kleiło się niesamowicie, i ciężko było uformować z niego rożki.
Moja mama miała u siebie to samo ciasto, więc tym razem nie wyjmowałam wcześniej z lodówki, tylko od razu przystąpiłam do prac.
Okazało się, że to ciasto rewelacyjnie sprawdza się, gdy nie jest pozostawione w pokojowej temperaturze. Nic nie rwało się, nie kleiło się, brzegi rożków świetnie się sklejało, bez problemu mogłam je odkleić od papieru do pieczenia, w który było zawinięte ciasto.
Dodatkowo po upieczeniu bez problemu odchodziło od papieru do pieczenia, w jednym, nienaruszonym kawałku, a podczas pieczenia brzegi nie porozklejały się.
Byłam zachwycona, bo jeszcze nigdy tak nie wyszły mi rożki.
Chętnie cofnęłabym poprzednią, niepochlebną opinię, ale niech ona będzie przestrogą, aby nie wyjmować wcześniej ciasta z lodówki. Może to jest także metoda na ciasta innych firm.
Zalety
super się sklejały brzegi
bez problemu może odkleić od papieru do pieczenia przed i po upieczeniu
rożki nie porozklejały się podczas pieczenia
Wady
-
0
6

Belbake, świeże ciasto francuskie (Lidl)

0 kupi ponownie
8 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (8)

O produkcie

Świeże ciasto francuskie, idealne do słodkich jak i ostrych potraw.

Opinie

DODAJ OPINIĘ