Korniszony to najdelikatniejsza postać ogórków marynowanych. Te od Krakusa powstają tylko ze świeżych, młodych i małych ogórków. Zbierane w szczycie sezonu, gdy przyroda w pełni rozkwita, w tym samym czasie co koper niezbędny do ich przyrządzenia. Swą unikalną chrupkość i niepowtarzalny smak zawdzięczają specjalnej, słodkiej zalewie. Poza koprem, znajduje się w niej czosnek, chrzan, ziele angielskie, pieprz czarny w ziarnach i gorczyca. Sekret wyjątkowości korniszonów Krakus tkwi w tej niepowtarzalnej kompozycji tradycyjnych smaków i aromatów.
Korniszony Krakus to doskonały dodatek do dań i przystawek. Idealnie komponują się z sałatkami, np. warzywną bądź jajeczną, sosem śmietanowym do mięsa, z kukurydzą w zupie meksykańskiej czy papryką w strogonowie. Można je też podać jako dodatek do serów i wędlin, wyrafinowanych koreczków, dipów czosnkowo-koperkowych czy mini grzanek z chorizo. Świetnie prezentują się też samodzielnie. Ich nieoczywisty smak zaskoczy najbardziej wymagające podniebienia wyrafinowanych smakoszy.
Korniszony Krakus dostępne są w słoiczku o pojemności 500 g.
Sugerowana cena: 5,52 zł