Pieprz Cytrynowy
Pieprz cytrynowy Kamis gości w mojej kuchni (i w kuchni mojej mamy) od wielu lat. Używamy go głównie do przyprawiania ryb przed ich usmażeniem lub upieczeniem. Gdy używam pieprzu cytrynowego, nie potrzebuję już żadnych innych przypraw.
Gdy chcemy rybę z mniejszą ilością pieprzu (nie wszyscy lubią lub mogą jeść pikantne potrawy), wystarczy zmniejszyć ilość przyprawy, a rybę odrobinę posolić.
Smak pieprzu cytrynowego jest bardzo intensywny. Ryba nim przyprawiona jest naprawdę smaczna!
Zalety
Pieprz cytrynowy zastępuje nam inne przyprawy
Wady
Zdjęcia użytkownika
5
5
lusia1982
Widziałam taki, tylko że Prytat, i wahałam się z kupnem. Czy to nie jest zwykły pieprz z dodatkiem otartej skórki z cytryny?
AndziaK
nie. Spójrz na opis produktu.
Skład: sól, pieprz czarny, czosnek, cebula, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, cukier, skórka cytrynowa, kurkuma.
lusia1982
Właśnie przeczytałam:) haha, nie ma to jak zadać najpierw głupiego pytania, a później samemu znaleźć sobie odpowiedź:D
AndziaK
hihi :) każdemu się zdarza. Też tak czasem mam :) Może czas na kawę? :)))
gość
ciekawe ciekawe

Pieprz Cytrynowy (Kamis)

0 kupi ponownie
6 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (6)

O produkcie

Pieprz Cytrynowy jest mieszanką starannie dobranych składników. Potrawy nim przyprawiane zyskują ostrość pieprzu i kwaskowy posmak cytryny. Ze względu na cytrynową „nutę” mieszanka ta jest znakomitą przyprawą do wszelkiego rodzaju ryb. Można nią przyprawiać ryby surowe (przed obróbką termiczną), jak i gotowe już do spożycia (usmażone, uduszone czy z grilla). Pieprz Cytrynowy jest również doskonałym dodatkiem do mięs smażonych (np. steków), pieczonych, z grilla oraz sosów typu dressing i winegret. Skład: sól, pieprz czarny, czosnek, cebula, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, cukier, skórka cytrynowa, kurkuma.

Opinie

DODAJ OPINIĘ