Kartacze z mięsem, danie mrożone (Jawo)

0 kupi ponownie
0 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (0)

O produkcie

Kartacze z mięsem Jawo to produkt głęboko mrożony, polecany wielbicielom tradycyjnej, polskiej kuchni. Gotuje się je jedynie 7 minut. Kartacze, nazywane również cepeliami, znane są przede wszystkim w północno-wschodniej Polsce. To potrawa regionalna, której podstawowym składnikiem są ziemniaki i dobrze doprawione mięso. Wyglądem przypominają nieco pyzy z mięsem, ale smakują trochę inaczej i różnią się od nich również kształtem - są większe i bardziej owalne. Wykonanie kartaczy jest dość trudne, czasochłonne i wymaga wprawy, dlatego najczęściej goszczą na stołach prawdziwych gospodyń znających się na kuchni. Kartacze Jawo wyróżniają się idealnie przyprawionym, aromatycznym nadzieniem mięsnym z wołowiny i wieprzowiny z dodatkiem cebuli i suszonych warzyw. Doskonale smakują zarówno w wersji z sosem i surówką, jak i jako samodzielne danie, okraszone przysmażoną cebulką, boczkiem czy skwarkami. Produkt charakteryzuje się niską zawartością soli. Cena za opakowanie 480 g: 6,80 zł Gdzie można kupić: sklep internetowy auchandirect.pl

Opinie