Chlebki wieloziarniste
Jak może smakować coś co jest zrobione z 3-4 ulubionych składników? Musiała to być mieszanka idealna :) Przede wszystkim czuć sól, która w takich chlebkach nie jest bardzo intensywna, ale gdyby nie ona całość byłaby po prostu mdła. Pośród ziaren to siemię lniane nadaje główny smak a pestki słonecznika i dyni świetnie uzupełniają ten roślinny posmak jaki daje nam właśnie len. Całość jest bardzo chrupka i trwała a nawet lekko twarda. Jednak zęby bez problemu poradzą sobie z taką strukturą a przynajmniej ziarna nie rozlatują się nam w rękach. Pierwotnie miałyśmy plan aby zjeść je z jakimś dipem/serkiem ale chlebki są tak dobre same w sobie, że zjadłyśmy je w formie suchej przekąski. Mogłoby się też wydawać, że 3 kromki to za mało na dwie osoby, są jednak tak sycące, że zdecydowanie taka ilość nam odpowiada.
Zalety
- skład
- smak
- bez glutenu
- bez cukru
- vege
Wady
- dostępność
Zdjęcia użytkownika
0
0

Chlebki wieloziarniste (Irenki)

1 kupi ponownie
2 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (2)

O produkcie

Skład: siemię lniane, pestki słonecznika, pestki dyni, sól himalajska. Masa netto: 110g Wartości odżywcze: 100g/ 384kcal, tłuszcz ? 45,80g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone ? 4,54g, węglowodany ? 23,70g w tym cukry ? 0g, błonnik ? 18,91g, białko ? 20,71g, sól ? 0,74g Informacje dodatkowe: bez glutenu (na terenie zakładu wytwarzane są produkty z glutenem), konserwantów, cukru i tłuszczu. Sklep: Delikatesy T&J Cena: około 5 zł

Opinie

DODAJ OPINIĘ