Pierwsze Ciasteczka
Niefajne.

Twarde i łamiące się. Już po otwarciu paczki, kilka sztuk było połamanych, co wykluczało podanie dziecku wprost do ręki. Lubią się kruszyć, odłamywać na większe/mniejsze kawałki. Trzeba pilnować niemowlaka i nie spuszczać z oka w trakcie jedzenia. W smaku bardzo mączne, bezpłciowe - pewnie ze względu na brak jaj. Ciężko się rozpuszczają w wodzie ( w porównaniu np. do biszkoptów). Muszą długo namakać, żeby uzyskać papkowatą konsystencję. Całą paczkę podałam dziecku właśnie w takiej formie - papki z owocami. Smakowało, ale są tańsze alternatywy.

Więcej nie kupię. Drogie, "niebezpieczne" w podawaniu dla niemowlaka, twarde i mało smaczne.
Zalety
- znaczek BIO,
- zaufana marka
Wady
- twarde,
- kruszą się i odłamują na duże kawałki
- mączny, nijaki posmak,
- mogą spowodować zakrztuszenie,
- oblepiają podniebienie,
- drogie
Zdjęcia użytkownika
3
3
mama31
mój synek je uwielbiał
Sezamek123
Jest taki pyszny przepis... 4 ciasteczka mielę, gotuję ciepłe mleko i do " papki" dodaję mleka. Podaję od razu, bo bedzie zimne. Takie ciacha są miekko-twarde ale dziecko takim dużym moze sie zadławić.
Sezamek123
Z sokiem gorsze ale z mlekiem lepsze :)

Pierwsze Ciasteczka (HiPP)

0 kupi ponownie
43 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (43)

O produkcie

Pierwsze Ciasteczka HiPP zostały wyprodukowane z najwyższej jakości, ściśle kontrolowanych surowców ekologicznych BIO. Dla bezpieczeństwa Twojego dziecka Pierwsze Ciasteczka HiPP są wypiekane ze szczególną troską i wyjątkowo delikatnie, a receptura produktu jest specjalnie dostosowana do potrzeb niemowląt po 5. miesiącu życia. Dzięki temu dajemy Ci pewność, że Twój Maluch otrzymuje ciasteczka najwyższej jakości o szczególnie delikatnym smaku. Pierwsze Ciasteczka HiPP mają kształt idealnie dostosowany do małych rączek dziecka. Dzięki temu Twoje niemowlę szybko nauczy się samodzielnego trzymania ciasteczek oraz pod Twoją opieką będzie nabywało ważnej w tym wieku umiejętności gryzienia. Stosowanie po 5. miesiącu: Wyłącznie w formie kaszki: 1-2 sztuki Pierwszych Ciasteczek HiPP rozkrusz w miseczce, zalej ok. 2-3 łyżkami soku owocowego lub mleka, którym karmisz dziecko. Chwilę poczekaj, aż namiękną. Podawaj między posiłkami. Stosowanie po 7. miesiącu: Dzięki swojej kruchej strukturze Pierwsze Ciasteczka HiPP nadają się doskonale do gryzienia, zwłaszcza w okresie pojawiania się pierwszych ząbków. Składniki: mąka pszenna* 34%, skrobia pszenna*, cukier*, oleje roślinne*, mleko chude w proszku*1%, substancje spulchniające (wodorowęglan potasu, kwas L(+)winowy), sól, tiamina (witamina B1). * z rolnictwa ekologicznego ZAWIERA GLUTEN

Opinie

DODAJ OPINIĘ