Makarony jajeczne (Goliard)

0 kupi ponownie
2 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (2)

O produkcie

W ofercie m.in.: • Makaron Luksusowy Nitka domowa luksusowa to makaron, który wytwarzany jest tradycyjną metodą, według sposobów zaczerpniętych z kuchni naszych babć. Składniki - to mąka z wysoko glutenowej pszenicy oraz jaja i woda. Jest to tradycyjny makaron do zup, który dzięki wyśmienitej jakości zyskał rzesze wiernych konsumentów. • Makaron Nitka Rosołowa Nitka Rosołowa 250g. Jest to typowy makaron rosołowy wyprodukowany z najlepszej jakości mąk  z dodatkiem 3 jaj na 1 kg mąki. Smak i jakość tego makaronu nie odbiega od naszego sztandarowego produktu Nitki Luksusowej 250g, natomiast nowa forma pakowania  pozwoliła zaoszczędzić koszty wytworzenia, co miało znaczny wpływ na cenę produktu. • Makaron Swojski • Zacierka • Gniazda Wstążki • Gniazda Nitki • Wstęgi • Niteczki domowe • Wstążki domowe • Gniazdka domowe Nitka domowa", "Zacierka", "Nitka domowa luksusowa", "Nitka domowa swojska", "Makaron walcowany (Gniazda i Wstążki)" to makarony, które wytwarzane są tradycyjną metodą, według sposobów zaczerpniętych z kuchni naszych babć. Ich składniki - to mąka z wysokoglutenowej pszenicy oraz świeże wiejskie jaja. Jako pierwsi w Polsce do produkcji tych makaronów używamy metody walcowanej. Sprzedajemy je w poręcznych opakowaniach 250g i 400g.   • Makaron z jaj przepiórczych Makaron Nitki wyprodukowany został z semoliny - wysokiej jakości mąki z pszenicy durum oraz jaj przepiórczych (12 jaj na 1 kg mąki). Ze względu na zastąpienie jaj kurzych jajami przepiórczymi, Makaron Nitki posiada wiele zalet wyróżniających go na tle innych makaronów: 1. jaja przepiórcze zawierają największą ilość łatwo przyswajalnego fosforu wśród wszystkich produktów żywnościowych; 2. makarony z jaj przepiórczych mogą być spożywane przez osoby uczulone na jaja kurze; 3. jaja przepiórcze zawierają większą ilość ryboflawiny, żelaza i miedzi niż jaja kurze; 4. makarony z jaj przepiórczych zawierają więcej białka oraz mniej związków tłuszczowych niż makarony z jaj kurzych; 5. ze względu na zawartość aminokwasów, jaja przepiórcze są zalecane dla osób w stanach osłabienia organizmu lub rekonwalescencji. Pod względem wartości biologicznych białko jaj przepiórczych jest oceniane najwyżej, a mała ilość energii przy jednocześnie wysokiej zawartość składników mineralnych i witamin sprawia, że jajo przepiórki można uznać za produkt spożywczy o wysokiej wartości odżywczej.    

Opinie

DODAJ OPINIĘ