W ofercie m.in.:
• Makaron Luksusowy
Nitka domowa luksusowa to makaron, który wytwarzany jest tradycyjną metodą, według sposobów zaczerpniętych z kuchni naszych babć. Składniki - to mąka z wysoko glutenowej pszenicy oraz jaja i woda. Jest to tradycyjny makaron do zup, który dzięki wyśmienitej jakości zyskał rzesze wiernych konsumentów.
• Makaron Nitka Rosołowa
Nitka Rosołowa 250g. Jest to typowy makaron rosołowy wyprodukowany z najlepszej jakości mąk z dodatkiem 3 jaj na 1 kg mąki. Smak i jakość tego makaronu nie odbiega od naszego sztandarowego produktu Nitki Luksusowej 250g, natomiast nowa forma pakowania pozwoliła zaoszczędzić koszty wytworzenia, co miało znaczny wpływ na cenę produktu.
• Makaron Swojski
• Zacierka
• Gniazda Wstążki
• Gniazda Nitki
• Wstęgi
• Niteczki domowe
• Wstążki domowe
• Gniazdka domowe
Nitka domowa", "Zacierka", "Nitka domowa luksusowa", "Nitka domowa swojska", "Makaron walcowany (Gniazda i Wstążki)" to makarony, które wytwarzane są tradycyjną metodą, według sposobów zaczerpniętych z kuchni naszych babć. Ich składniki - to mąka z wysokoglutenowej pszenicy oraz świeże wiejskie jaja. Jako pierwsi w Polsce do produkcji tych makaronów używamy metody walcowanej. Sprzedajemy je w poręcznych opakowaniach 250g i 400g.
• Makaron z jaj przepiórczych
Makaron Nitki wyprodukowany został z semoliny - wysokiej jakości mąki z pszenicy durum oraz jaj przepiórczych (12 jaj na 1 kg mąki).
Ze względu na zastąpienie jaj kurzych jajami przepiórczymi, Makaron Nitki posiada wiele zalet wyróżniających go na tle innych makaronów:
1. jaja przepiórcze zawierają największą ilość łatwo przyswajalnego
fosforu wśród wszystkich produktów żywnościowych;
2. makarony z jaj przepiórczych mogą być spożywane przez osoby uczulone na jaja kurze;
3. jaja przepiórcze zawierają większą ilość ryboflawiny, żelaza i miedzi niż jaja kurze;
4. makarony z jaj przepiórczych zawierają więcej białka oraz mniej związków tłuszczowych niż makarony z jaj kurzych;
5. ze względu na zawartość aminokwasów, jaja przepiórcze są zalecane dla osób w stanach osłabienia organizmu lub rekonwalescencji.
Pod względem wartości biologicznych białko jaj przepiórczych jest oceniane najwyżej, a mała ilość energii przy jednocześnie wysokiej zawartość składników mineralnych i witamin sprawia, że jajo przepiórki można uznać za produkt spożywczy o wysokiej wartości odżywczej.