Oliwa Extra Vergine
Często kupowałam ta oliwę, cenowo ze średniej półki. i trzeba by było się przyznać że źle ją traktowałam. Niestety wszyscy krzyczą tylko exra Vergine. I często biedna lądowała na rozgrzanej patelni. Rzadko dodawałam do sałatek ją, częściej do marynowania mięsą - i zawsze drażnił mnie ten jej zapach. Na razie króluje u nas olej, jak nauczymy się lepiej jeść to wrócę do niej.
Zalety
z pierwszego tłoczenia
zdrowa
nie jest taka droga
Wady
0
4

Oliwa Extra Vergine (Goccia D'oro)

0 kupi ponownie
8 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (8)

O produkcie

Goccia d’oro® Ekstra Oliwa z oliwek Pierwszego Tłoczenia na zimno - to najwyższa półka oliw, otrzymywanych z pierwszego tłoczenia na zimno, oliwek typu „coratina” i „oliarola”, zbieranych ręcznie. To produkt, który nie jest poddawany żadnej obróbce chemicznej, przechodzi jedynie proces delikatnej filtracji, gwarantujący utrzymanie w niezmienionym stanie świeżej woni ledwo co wytłoczonych oliwek. Oliwa Goccia d`oro® w postaci naturalnej (na surowo) jest idealna do przyprawiania wszelkich sałatek z warzyw, zarówno gotowanych jak i surowych. Jest niezbędna jako przyprawa do spaghetti z sosem pomidorowym, do potraw z ryżu oraz do zup warzywnych. Doskonała do przygotowania zimnych sosów (np. sosu z koperkiem i czosnkiem) oraz domowego majonezu. Wyborna przy wekowaniu ryb i warzyw, doskonale przedłuża świeżość produktów, w odróżnieniu od innych oliw dostępnych na rynku.

Opinie

DODAJ OPINIĘ