Receptury przecierów są opracowywane przez specjalistów, a proces ich produkcji jest ściśle kontrolowany. Skład posiłków jest dostosowany do potrzeb dziecka w danym okresie życia. Dlatego na opakowaniach gotowych produktów są informacje, kiedy można zacząć je podawać, np. po 5. miesiącu życia.
Po otwarciu opakowania danie można przechowywać w lodówce do 48 godzin.
W skład gotowego dania wchodzą składniki, które spełniają rygorystyczne normy, a posiłki przygotowywane są w odpowiednich warunkach. Sposób utrwalenia (pasteryzowanie) sprawia, że produkt możesz podać dziecku przez 48 godzin od otwarcia słoiczka.
Przeciery owocowe są tak opracowane, by nie zawierały składników niekorzystnie wpływających na zdrowie i rozwój małego dziecka, czyli takich, które mogą wywołać alergie lub inne dolegliwości układu pokarmowego.
Jakoś w porównaniu do innych deserów to ten Gerber jest dziwny. Nie dalej jak wczoraj chciałam zakupić banany w słoiczku - przy kasie to zostawiłam - konsystencja jak galareta , kolory obrzydliwy , jakaś taka w...
zobacz całą opinię