Informujemy, że w dniu 13.06.2024 r. serwis produkty.mamotoja.pl (Bangla) zostanie zamknięty. Jeśli chcesz zachować treści swoich recenzji lub ciekawych wątków prosimy o samodzielne skopiowanie ich przed tą datą. Po zamknięciu serwisu produkty.mamotoja.pl, wszystkie treści na nim opublikowane zostaną trwale usunięte i nie będą archiwizowane.

Dziękujemy!

Redakcja mamotoja.pl



Dodatkowo informujemy, że w dniu 13.06.2024 r. wejdą w życie zmiany w Regulaminie oraz w Serwisie mamotoja.pl

Zmiany wynikają z potrzeby dostosowania Regulaminu oraz Serwisu do aktualnie świadczonych usług, jak również do obowiązujących przepisów prawa.

Najważniejsze zmiany obejmują między innymi:

Informujemy, że jeśli z jakichś powodów nie akceptujesz treści nowego Regulaminu, masz możliwość wcześniejszego wypowiedzenia umowy o świadczenie usługi prowadzenia Konta użytkownika. W tym celu skontaktuj się z nami pod adresem: redakcja@mamotoja.pl

Z nową treścią Regulaminu możesz zapoznać się tutaj.


Po zakończeniu świadczenia usług dane osobowe mogą być nadal przetwarzane, jednak wyłącznie, jeżeli jest to dozwolone lub wymagane w świetle obowiązującego prawa np. przetwarzanie w celach statystycznych, rozliczeniowych lub w celu dochodzenia roszczeń. W takim przypadku dane będą przetwarzane jedynie przez okres niezbędny do realizacji tego typu celów, nie dłużej niż 6 lat po zakończeniu świadczenia usług (okres przedawnienia roszczeń).

Cukier brzozowy KSYLITOL
Jest to podobno najlepszy słodzik dla cukrzyków. Jest bezpieczny bo pozyskiwany z kory brzozy i posiada dużo mniej kalorii niż zwykły cukier.
Używam go kilku miesięcy tylko do słodzenia kawy ale podobno można stosować do przygotowywania potraw. Mam podwyższony poziom cukru i dlatego postanowiłam zacząć go używać. Nie wiem czy skutkuje zmniejszeniem cyferek na glukometrze ale na pewno dostarcza mniej kalorii. Mam tylko jedno ale ważne zastrzeżenie a mianowicie cena. Jest bardzo wysoka chociaż zalecają stosowanie w niewielkich ilościach.
Zalety
mała kaloryczność
Wady
wysoka cena
0
3

Cukier brzozowy KSYLITOL (Futuro)

0 kupi ponownie
3 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (3)

O produkcie

Cukier brzozowy KSYLITOL KSYLITOL daje w organizmie odczyn zasadowy (nie kwasowy jak cukier który karmi bakterie i komórki rakowe), a więc wskazany jest przy: * próchnicy zębów i chorobach dziąseł * suchości w ustach (stymuluje wydzielanie śliny) * zapaleniu ucha środkowego * przeciwdziała tworzeniu się bakterii gnilnych * ma działanie antybakteryjne przy infekcjach górnych dróg oddechowych ( nieżyt nosa, infekcja gardła i zatoki) * stosowany jako środek zapobiegawczy przeciw bakteryjnemu zakażeniu płuc i oskrzeli u chorych na mukowiscydozę * przyjazny przy nadkwasocie żołądka, alergii, astmie * likwiduje niemiły zapach z ust KSYLITOL pochodzenia naturalnego (pozyskiwany z brzozy) jest rewelacją dla cukrzyków, gdyż w organizmie jest przetwarzany powoli mając indeks glikemiczny IG 14-krotnie niższy niż glukoza i 8-krotnie niższy od sacharozy (im niższy IG tym niższy poziom cukru we krwi po jedzeniu), a więc organizm potrzebuje znacznie mniej insuliny. Zwykły cukier dokarmia komórki rakowe - powinien zostać zastąpiony KSYLITOLEM w codziennej diecie. Cukier (np.sacharoza) zabiera organizmowi witaminy z grupy B oraz mikroelementy ( magnez, wapń, potas), natomiast KSYLITOL ułatwia mineralizację (np.przyswajanie wapnia przez kości więc zalecany jest przy osteoporozie) KSYLITOL równie słodki jak cukier dostarcza organizmowi o 40% mniej kalorii.Zmniejsza łaknienie na słodycze Ze względu na to,że organizm musi się przyzwyczaić do wytwarzania większej ilości enzymu trawiącego KSYLITOL należy stopniowo zwiększać jego dawkę dobową (najlepiej zaczynać od 1/2 łyżeczki do herbaty). Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Z tego powodu KSYLITOLU lepiej nie podawać dzieciom do 3-go roku życia Skład100% ksylitol z brzozy Wartość energ: 240kcak/100g.Indeks glikemiczny (GI) Wartość odżyw. w 100g produktu: białko 0,0g, węglowodany- mniej niż 100g tłuszcze 0,0g Zalecany w diecie diabetyków, u osób z zakłóconą tolerancją glukozy, inulinoodporną, idealny do potraw gotowanych i pieczonych lub jako słodzik do napojów. Dystrybutor: Biofuturo Trade Sp. z o.o. Kraków

Opinie

DODAJ OPINIĘ