Krem do tortów, różne smaki
Tylko smak ajerkoniakowy mogę polecić, inne nie! Ajerkoniakowy jest pyszny, nie za słodki, puszysty i lekki. Ubity z samym mlekiem (najlepiej 3,2%) jest puszysty jak bita śmietana, tworzy stabilną konstrukcję nawet wysokiego tortu, nie rozjeżdża się, nie podchodzi wodą. Ubity dodatkowo z masłem świetnie nadaje się do dekoracji, rozetki zachowują kształt, choć po przeszło 2dniach w lodowce są nieco obeschnięte z wierzchu. Niestety kremu waniliowego nie polecam, ma chemiczny posmak, czuć że to krem z torebki. Z kolei czekoladowy jest mdły, nijaki i nawet kolor ma wyblakły, żeby smakował czekoladowo musiałam dosypać łyżkę kakao i trzeba dolać odrobinę jakiego zapachu (arak,rum) lub alkoholu (rum,spirytus). Toffi jest bardzo słodkie i mdłe, ma również sztuczny smak. Krem waniliowy Gellwe miał o niebo lepszy smak, nie czuć było tej sztuczności, był prawie jak bita śmietana, goście myśleli że to właśnie kremówka. Ajerkoniakowy tak, inne niestety nie. Gotowe kremy są pysznym, tanim, niezawodnym i szybkim sposobem na przyrządzenie extra tortu w domu. Niestety nie wszystkie są równie smaczne co ajerkoniakowy...
Zalety
ajerkoniakowy jest wyśmienity
szybki
tani
niezawodny sposób na tort
Wady
wanilia, czekoladowy, toffi mają sztuczny, mdły smak
0
5

Krem do tortów, różne smaki (Dr Oetker)

0 kupi ponownie
16 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (16)

O produkcie

Chcesz przygotować tort, ale wydaje Ci się, że jego przygotowanie jest zbyt trudne? Użyj Kremu do tortów Dr. Oetkera! Teraz możesz w 5 minut wyczarować wspaniały krem, którym przełożysz i udekorujesz każdy, nawet duży biszkopt. Będziesz miała pewność, że pysznie smakuje i ma niepowtarzalny aromat. Krem nie tylko zawsze się uda, ale też długo pozostanie świeży i zachowa odpowiednią konsystencję. Dbający o linię mogą przyrządzić wersję niskokaloryczną. Szeroka gama smaków zachwyci nawet największych smakoszy: waniliowy, czekoladowy, ajerkoniakowy, śmietankowy i toffi.

Opinie

DODAJ OPINIĘ