Organic Hojicha, herbata zielona prażona BIO (Clearspring)

0 kupi ponownie
0 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (0)

O produkcie

Herbata Hojcha prażona to Japońska zielona herbata pochodząca z upraw ekologicznych. Odświeżająca, łagodna w smaku, o niskiej zawartości kofeiny. Sposób przygotowania: Jedną torebkę herbaty zalać wrzącą wodą i zaparzać przez 3 minuty. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.   Hojicha to herbata z późnego, jesiennego zbioru, prażona na mocnym ogniu, przez co jej liście nabierają brązowego koloru. Napar charakteryzuje się głęboką, brązową barwą i intensywnym, orzeźwiającym aromatem. Hojicha zawiera bardzo małe ilości teiny, dlatego może być pita przez dzieci i tuż przed snem. Katechina zawarta w tej herbacie ma bardzo pozytywny wpływ na zdrowie - obniża ciśnienie, pomaga regulować poziom cholesterolu i cukrów w organizmie. Zawarte w herbacie hojicha składniki regulują gospodarkę tłuszczową organizmu dzięki czemu jest ona doskonałym uzupełnieniem zdrowej diety. SPOSÓB PARZENIA Herbatę zieloną należy zalewać wodą o temperaturze od 60°C do 80°C w zależności od rodzaju herbaty. Parzyć należy około 1-1,5 minuty, aby herbata nie nabrała gorzkiego posmaku, przelewając cały napar do filiżanek. Te same liście można parzyć do 3 razy. Herbata z drugiego parzenia osiąga pełnię aromatu. W okresie upałow szczególnie polecana na zimno, doskonale gasi pragnienie; w tym celu należy wsypać do zamykanego szczelnie pojemnika około jednej dużej łyżki herbaty, zalać przegotowaną zimną bądź letnią wodą (około jednego litra), wymieszać i odstawić do lodówki na minimum 4 godziny, albo na całą noc. Rano herbata gotowa jest do picia; można też dodać do niej parę kostek lodu. PRODUKT EKOLOGICZNY   Dystrybutor: Biofuturo Trade Sp. z o.o.

Opinie

Hasło do kreacji kołysanka