Syrop z Agawy (Biofuturo)

0 kupi ponownie
0 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (0)

O produkcie

SYROP Z AGAWY Doskonale zastępuje cukier w ciastach, deserach i napojach. Rewelacyjny środek słodzący produkowany w Meksyku, ze specjalnych gatunków agawy. Ma przyjemny smak, porównywalny ze słabym miodem. Charakteryzuje go wysoka zawartość fruktozy i niski indeks glikemiczny. Produkt rolnictwa ekologicznego Objęty systemem kontroli WE DE-013-Oko-Kontrollstelle Zastosowanie Syrop z agawy jest w wielu przepisach kulinarnych stosowany zamiast cukru lub miodu. Weganie zastępują nim miód. Używany jest także jako słodzik w zimnych napojach takich jak mrożona herbata, ponieważ posiada bardzo dobrą rozpuszczalność w wodzie. Nektary z agawy sprzedawane są w jasnych, bursztynowych, ciemnych oraz surowych odmianach. Jasny nektar posiada łagodny, prawie neutralny smak i dlatego stosowany jest w delikatnych potrawach i drinkach. Nektar bursztynowy posiada wyraźniejszy i słodszy smak karmelowy, stosowany jest więc w potrawach i drinkach o wyraźniejszym smaku. Najmocniejszy, bardzo słodki karmelowy smak posiada nektar ciemny, używa się go więc aby nadać daniom takim jak desery, drób, mięso lub owoce morza wyrazisty smak. Bursztynowego i ciemnego nektaru używa się często jako polew do naleśników oraz gofrów. Surowa odmiana nektaru z agawy posiada łagodny, neutralny smak. Jest produkowana w temperaturach poniżej 41 °C, dlatego może być stosowana przez witarian PRODUKT EKOLOGICZNY Dystrybutor: Biofuturo Trade Sp. z o.o. Kraków

Opinie

Szkoła rodzenia - przewijanie noworodka