Sery twarogowe niedojrzewające o strukturze tradycyjnej stanowią źródło pełnowartościowego lekkostrawnego białka zwierzęcego, wapnia o wysokiej biodostępności i innych soli mineralnych, witamin głównie z grupy B, kwasu mlekowego i mikroflory oddziaływującej korzystnie na zdrowie człowieka.
Zastosowanie przez Spółdzielnie Mleczarską Biomlek w Chełmie nowoczesnej, w pełni automatycznej, przyjaznej dla środowiska linii do produkcji twarogu pozwala uzyskać twaróg Bieluch (tłusty, półtłusty, chudy), który charakteryzuje się:
tradycyjnymi lecz standardowymi cechami jakościowymi,
dłuższą trwałością,
wysokimi parametrami mikrobiologicznymi.
Pakowany jest w nowoczesne, wygodne, atrakcyjne wizualnie opakowanie (widoczne na zdjęciu obok) z możliwością wielokrotnego otwierania i zamykania. Dzięki temu dłużej zachowuje wilgotność i świeżość.