Informujemy, że w dniu 13.06.2024 r. serwis produkty.mamotoja.pl (Bangla) zostanie zamknięty. Jeśli chcesz zachować treści swoich recenzji lub ciekawych wątków prosimy o samodzielne skopiowanie ich przed tą datą. Po zamknięciu serwisu produkty.mamotoja.pl, wszystkie treści na nim opublikowane zostaną trwale usunięte i nie będą archiwizowane.

Dziękujemy!

Redakcja mamotoja.pl



Dodatkowo informujemy, że w dniu 13.06.2024 r. wejdą w życie zmiany w Regulaminie oraz w Serwisie mamotoja.pl

Zmiany wynikają z potrzeby dostosowania Regulaminu oraz Serwisu do aktualnie świadczonych usług, jak również do obowiązujących przepisów prawa.

Najważniejsze zmiany obejmują między innymi:

Informujemy, że jeśli z jakichś powodów nie akceptujesz treści nowego Regulaminu, masz możliwość wcześniejszego wypowiedzenia umowy o świadczenie usługi prowadzenia Konta użytkownika. W tym celu skontaktuj się z nami pod adresem: redakcja@mamotoja.pl

Z nową treścią Regulaminu możesz zapoznać się tutaj.


Po zakończeniu świadczenia usług dane osobowe mogą być nadal przetwarzane, jednak wyłącznie, jeżeli jest to dozwolone lub wymagane w świetle obowiązującego prawa np. przetwarzanie w celach statystycznych, rozliczeniowych lub w celu dochodzenia roszczeń. W takim przypadku dane będą przetwarzane jedynie przez okres niezbędny do realizacji tego typu celów, nie dłużej niż 6 lat po zakończeniu świadczenia usług (okres przedawnienia roszczeń).

Smakowite, ciasto francuskie
Odkąd odkryłam biedronkowe ciasto francuskie, mam zawsze w lodówce jego spory zapas i uwielbiam testować je na przeróżne sposoby:) Na słodko z owocami, konfiturą czy nadzieniem czekoladowym - ulubiona przekąska moich małych łasuchów. Na słono z kabanosem i żółtym serem jako dodatek do wieczornego piwka;) Albo ze szpinakiem i serem feta gdy wpadają niespodziewani goście. Smakowite! jak dla mnie jest idealne - po upieczeniu niezwykle kruche i delikatne, po prostu kwintesencja ciasta francuskiego:)
Zalety
- rewelacyjna jakość
- niska cena
- dostępność
Wady
- brak
Zdjęcia użytkownika
61
2
nusinka
mniam moge jedno prawie bede miec do kawy :P
lusia1982
Jak je tam "wcisnęłaś"? :P
testerkacos
oj smakowicie wyglądają :)
mtteam
Ale pokusa na wieczór...:)
Dakota znów kusisz...:)))
lusia1982
Moje dziecko właśnie zobaczyło te ciasteczka i rączki do monitora wyciąga, żeby je chwycić:D Rozczulił mnie:)
dakota
lusia1982 - kroimy kwadraciki, w połowie z nich wykrawamy dziurki kieliszkiem, połowy nie ruszamy. Potem sklejamy je parami - cały na spodzie, na niego ten z dziurką, i w tę dziurkę wkładamy co się nam podoba:) Ciasto jak urośnie to robi fajna otoczkę wokół nadzienia:)
dakota
mtteam - ja tak zawsze kuszę wieczorami ;))
mtteam
Och ty, ty, ty, niedobra....hehe jak tu mi zaraz zacznie burczeć w brzuchu to wiadomo przez kogo...:)
lusia1982
Dzięki dakota:) Podoba mi się ten pomysł. Ja standardowo robię rożki z jabłkiem, ale znudziły mi się:P
dakota
Bardzo proszę:) a dziś na kolację robiłam z kabanosem, żółtym serem i ketchupem - tez pychotka:)
lusia1982
:) Mam w planie zrobić jeszcze rożki z białym serem:) Ale nie dzisiaj oczywiście:D
dakota
też są pychota - ja do sera dodaję cukier waniliowy i żółtko, takie nadzienie jak do naleśników:)
lusia1982
Moja mama dodaje żółtko, ale ja nie dodaję. Cukier waniliowy obowiązkowo. W sumie co daje to żółtko?
dakota
fajnie wiąże cały farsz:)
haaa tez kupilam francuza i będę dzisiaj piekła ;)
mtteam
Agnieszko, czy tam siedzą całe jabłka...?
dakota
Tak Mariolko, w miejsce wydrążonych gniazdek nasennych wpychamy ulubione dodatki:)
mtteam
Dzięki za odp...:)
Za to moje jabłka będą miały rodzynki...:)

A jak długo pieczesz całe jabłka...?
nusinka
mniam daj przepisik na to cudo :)
dakota
jabłka obieram ze skórek, przekrawam na połowę. wydrążam gniazdka nasienne, w ich miejsce wciskam co dusza zapragnie - tu akurat była siekana gorzka czekolada wymieszana z siekanymi orzechami, połówki składam z powrotem razem. ciasto francuskie kroje na 4 części, każde jabłko dokładnie zawijam, nakłuwam widelcem i smaruję jajkiem. układam na pergaminie, posypuję kryształkami cukru. piekę góra 10 minut - jabłka robią się fajnie miękkie a środek płynny. w sam raz na jesienne długie wieczory:)
Zuzja
Super przepis, aż ślinka cieknie, na pewno wypróbuję :)
mtteam
No ja na pewno także...:)
Dzięki...:)
dakota
najlepsze na ciepło:)
smacznego!
AndziaK
mmmm wyglądają super, a przepis aż kusi, by ich spróbować :)
Margaretkaw
Śliczne jak różyczki :)
lilify
wyglądają smakowicie
mtteam
Agnieszko, a ten przepis i fotkę to by się przydało wrzucić na forum przepisów...:)
lilify
pychotki
dakota
:)
miraga80
Szukam właśnie jakiegoś pomysłu na ciasto francuskie.
Bakali u mnie sporo, więc może wykorzystam :)
dakota
polecam Ci też http://bangla.babyonline.pl/zdjecia-biedronka-smakowite-ciasto-francuskie-up30403-40.htm
szybko i pysznie:)
nusinka
mniam lece ogladac przepis :)
dakota
ostatnio szaleję z ciastem francuskim:)
Margaretkaw
Ja też bardzo lubię to gotowe ciasto :)
dakota
no, jest świetne - za każdym razem inny farsz i nigdy się nie znudzi:))
gość
mniam!
mtteam
Ciekawe jak smakuje ze szpinakiem...:)
Polla
Super! ale lubię takie smaki, nawet bardziej od wersji "na słodko".
Polla
dakota, gdzie mieszkasz? ;)
dakota
już dawno zjedzone ;))
dakota
to nadzienie jest wyjątkowo smaczne:)
gość
mniam, kusisz :)
lilify
wyglądają wspaniale
miraga80
Pyszotki :)
dream7
Nie dość że pięknie wygląda to jeszcze pewnie nieziemsko smakuje;)
paulao
wygląda smakowicie
dakota
zostało już tylko wspomnienie;)
ale muszę udoskonalić ten przepis odrobinę ;)
MintElegance
mmm...aż się głodna zrobiłam:D
AndziaK
ale kusisz...
Margaretkaw
OJ! Muszę takie zrobić, ale kiedy, jak mam zero czasu przez nawał pracy :(
dakota
Małgoś - to 15 minut roboty, córkę zagoń do pomocy ;)
Margaretkaw
No właśnie wyjeżdża z drużyną harcerską na 2 noce 30 listopada i mam upiec coś dla dzieci. To będzie dobry pomysł :)
dakota
tylko się zastanawiam czym by to pociągnąć po górze, żeby się taka a`la glazura zrobiła...
gość
jajkiem?
Margaretkaw
samym białkiem, i posyp delikatnie cukrem kryształem :)
dakota
niee, coś w lekkiej jakby żelowej formie by to musiało być, jakby kisiel...
Margaretkaw
Masz na myśli same owoce? To galaretka rozpuszczona w niewielkiej ilości wody, i taką gęstniejącą pociągnąć po owocach :)
dakota
a widzisz, właśnie coś takiego miałam chyba na myśli ;)
bo kiwi się ciut wysuszyło a taka warstwa by ładnie zachowała ich naturalny wygląd, dzięki Małgosiu :)
Margaretkaw
:)
evva
Wow jakie smakowitości ...:)
evva
MNIAM PYCHOTKA

Smakowite, ciasto francuskie (Biedronka)

1 kupi ponownie
44 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (44)

O produkcie

 Jeden rozwałkowany placek ciasta 26cm na 40 cm (około) zapakowany w papier śniadaniowy i folię zwinięty.

Opinie

DODAJ OPINIĘ