Informujemy, że w dniu 13.06.2024 r. serwis produkty.mamotoja.pl (Bangla) zostanie zamknięty. Jeśli chcesz zachować treści swoich recenzji lub ciekawych wątków prosimy o samodzielne skopiowanie ich przed tą datą. Po zamknięciu serwisu produkty.mamotoja.pl, wszystkie treści na nim opublikowane zostaną trwale usunięte i nie będą archiwizowane.

Dziękujemy!

Redakcja mamotoja.pl



Dodatkowo informujemy, że w dniu 13.06.2024 r. wejdą w życie zmiany w Regulaminie oraz w Serwisie mamotoja.pl

Zmiany wynikają z potrzeby dostosowania Regulaminu oraz Serwisu do aktualnie świadczonych usług, jak również do obowiązujących przepisów prawa.

Najważniejsze zmiany obejmują między innymi:

Informujemy, że jeśli z jakichś powodów nie akceptujesz treści nowego Regulaminu, masz możliwość wcześniejszego wypowiedzenia umowy o świadczenie usługi prowadzenia Konta użytkownika. W tym celu skontaktuj się z nami pod adresem: redakcja@mamotoja.pl

Z nową treścią Regulaminu możesz zapoznać się tutaj.


Po zakończeniu świadczenia usług dane osobowe mogą być nadal przetwarzane, jednak wyłącznie, jeżeli jest to dozwolone lub wymagane w świetle obowiązującego prawa np. przetwarzanie w celach statystycznych, rozliczeniowych lub w celu dochodzenia roszczeń. W takim przypadku dane będą przetwarzane jedynie przez okres niezbędny do realizacji tego typu celów, nie dłużej niż 6 lat po zakończeniu świadczenia usług (okres przedawnienia roszczeń).

Przyprawa do Frytek i Ziemniaków
Pyszna przyprawa do ziemniaczkow. Czesto uzywam jej w kuchni i jestem bardzo zadowolona. Super smakuje!
Dodaje do zapiekanek z ziemniakow i do frytek. Ostatnio nawet dodałam ja do gotowanych ziemniakow i tez sie spawdziła. W saszetce jest dosc sporo przyprawy ,wystarcza na 2,3 razy. Cena tez jest minimalna. Warto sprobowac.
Zalety
cena
dobry smak
wydajna
Wady
nie zauważyłam
0
0

Przyprawa do Frytek i Ziemniaków (Appetita)

0 kupi ponownie
6 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (6)

O produkcie

Ziemniaki są bogatym źródłem witaminy C, B6 i innych witamin z grupy B. Zawierają również błonnik pokarmowy oraz białko najlepszego gatunku. Jednak gotowanie ziemniaków w dużej ilości wody, wypłukuje z nich wszystkie witaminy i związki mineralne. Jeśli nie pieczemy ani nie gotujemy ich na parze, tylko w wodzie, najlepiej dawać jej tyle, by wyparowała. Ziemniaki należy także obierać jak najcieniej, bowiem bezpośrednio pod warstwą skórki znajdują się najcenniejsze składniki odżywcze: białko, witaminy i sole mineralne. Alternatywne sposoby przyrządzania ziemniaków, z dodatkiem Przyprawy do frytek i ziemniaków Appetita, pozwolą zachować najcenniejsze składniki w potrawie i wzbogacą menu każdej pani domu. Użycie Przyprawy do frytek i ziemniaków to bardzo prosty sposób na nadanie ziemniakom niepowtarzalnego wyglądu oraz smaku. W przypadku gotowanych ziemniaków, przyprawę najlepiej dodać zaraz po ugotowaniu - tuż po odcedzeniu, kiedy jeszcze parują. Ziemniaki można również zapiekać z wieloma dodatkami. Na przykład: pokrojone w grube talarki, pieczone z mięsem lub rybą, warzywami, sosem (np. śmietanowym) i posypane żółtym serem. Dla urozmaicenia, formę do pieczenia można wyłożyć liśćmi kapusty. Ciekawą propozycją są ziemniaki faszerowane, np. szynką, pomidorami, parmezanem i cebulą dymką, bądź innymi ulubionymi składnikami. W przypadku pieczonych ziemniaków i wszelkich zapiekanek Przyprawę do frytek i ziemniaków dodaje się przed włożeniem dania do piekarnika. Pyzy ziemniaczane, kluski śląskie, kopytka, placki ziemniaczane, knedle i pierogi doprawiamy, dodając przyprawę do surowego ciasta, przed smażeniem lub gotowaniem. Papryka słodka i kurkuma, wchodzące w skład Przyprawy do frytek i ziemniaków marki Appetita, nadadzą potrawom piękny kolor, smak i aromat. Ziemniaka można gotować, dusić, piec, smażyć, faszerować, a także… tańczyć. Bulba (po polsku -ziemniak) to energiczny taniec białoruski, na cześć warzywa, które Białorusini nazywają drugim chlebem. O ziemniaku układają pieśni oraz opowieści. Przyprawa do frytek i ziemniaków marki Appetita powstała z myślą o wielbicielach tego niezwykłego, choć tak popularnego warzywa i o tych, którzy chcą je odkryć na nowo.

Opinie

DODAJ OPINIĘ