Informujemy, że w dniu 13.06.2024 r. serwis produkty.mamotoja.pl (Bangla) zostanie zamknięty. Jeśli chcesz zachować treści swoich recenzji lub ciekawych wątków prosimy o samodzielne skopiowanie ich przed tą datą. Po zamknięciu serwisu produkty.mamotoja.pl, wszystkie treści na nim opublikowane zostaną trwale usunięte i nie będą archiwizowane.

Dziękujemy!

Redakcja mamotoja.pl



Dodatkowo informujemy, że w dniu 13.06.2024 r. wejdą w życie zmiany w Regulaminie oraz w Serwisie mamotoja.pl

Zmiany wynikają z potrzeby dostosowania Regulaminu oraz Serwisu do aktualnie świadczonych usług, jak również do obowiązujących przepisów prawa.

Najważniejsze zmiany obejmują między innymi:

Informujemy, że jeśli z jakichś powodów nie akceptujesz treści nowego Regulaminu, masz możliwość wcześniejszego wypowiedzenia umowy o świadczenie usługi prowadzenia Konta użytkownika. W tym celu skontaktuj się z nami pod adresem: redakcja@mamotoja.pl

Z nową treścią Regulaminu możesz zapoznać się tutaj.


Po zakończeniu świadczenia usług dane osobowe mogą być nadal przetwarzane, jednak wyłącznie, jeżeli jest to dozwolone lub wymagane w świetle obowiązującego prawa np. przetwarzanie w celach statystycznych, rozliczeniowych lub w celu dochodzenia roszczeń. W takim przypadku dane będą przetwarzane jedynie przez okres niezbędny do realizacji tego typu celów, nie dłużej niż 6 lat po zakończeniu świadczenia usług (okres przedawnienia roszczeń).

Gravad, Łosoś Norweski marynowany w ziołach (Almar)

0 kupi ponownie
1 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (1)

O produkcie

Gravad - w tłumaczeniu na język polski oznacza "zakopany". Słowo nawiązuje do dawnych metod produkcji tej skandynawskiej specjalności. Wyselekcjonowane najlepsze filety z łososia norweskiego układano w kamiennych kadziach razem ze specjalną mieszanką ziół i przypraw. Następnie kadzie zamykano hermetycznie i zakopywano w ziemi na okres marynowania.    Po upływie tego czasu kadzie odkopywano i można było się rozkoszować niezwykłym smakiem łososia Gravad.    Dzisiaj metody produkcji są znacznie nowocześniejsze, ale przy zachowaniu głównych reguł dawnej receptury.    Niepowtarzalny naturalny smak łososia marynowanego Gravad zawdzięczamy tradycyjnym mieszankom najlepszej jakości ziół i przypraw wykorzystywanych podczas tradycyjnego procesu przygotowywania marynowanych łososi norweskich.    Surowiec wykorzystywany do produkcji Gravada trafia w stanie niemrożonym na linię produkcyjną w ciągu 3 dni od momentu odłowienia go w norweskich fiordach.    Łosoś ten produkowany jest wyłącznie z wyselekcjonowanych filetów łososia norweskiego klasy Superior, dzięki czemu plastry mają regularny kształt i harmonijną strukturę słojów tłuszczowych.
gość
Rewelacyjny smak,inny od zwykłego wędzonego łososia. zobacz całą opinię

Opinie

DODAJ OPINIĘ