Vioblock - wegańska alternatywa dla masła (Violife)

0 kupi ponownie
0 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (0)

O produkcie

Nowy Vioblock to uniwersalna wegańska alternatywa dla masła, której skład jest w 100% oparty na roślinach. Dzięki zawartości aż 79% tłuszczu jest doskonały do smarowania, gotowania, pieczenia i smażenia. Roztopiony na gorącej kukurydzy, rozsmarowany na świeżym pieczywie, dodany do pieczonych ziemniaków, chrupiących tostów, słodkich naleśników czy wypieków – pyszny Vioblock wzbogaci swoim kremowym, pysznym smakiem każde danie! Idealny zamiast masła!

Vioblock to produkt dla wegan i wegetarian, ale też dla każdego, kto uwielbia pyszne jedzenie, ceni jakość i doskonały smak. Jest znakomitym wyborem dla wszystkich szukających wszechstronnych i niezawodnych rozwiązań w kuchni, którzy jednocześnie dążą do tego, by ich dieta była bardziej roślinna. Produkt został wzbogacony o witaminy B1, B2, B6, B12 i kwas foliowy.

Vioblock jest dostępny m.in. w wybranych sklepach sieci Biedronka i Netto,  

Sugerowana cena detaliczna wynosi: 7,99 zł.

 

Przykładowy przepis z użyciem produktu Violife:

BLONDIE BROWNIE

Czas przygotowania: 40 minut

Liczba porcji: 12 kawałków

Składniki:

  • 250 g Violife VIOBLOCK
  • 250 g brązowego cukru
  • 3 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 450 g mąki uniwersalnej
  • 1 ½ łyżeczki mielonego cynamonu
  • 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¾ łyżeczki soli
  • 100 g bezmlecznych wiórków czekoladowych

Sposób przygotowania:

  1. W dużej misce ubij trzepaczką VIOBLOCK, brązowy cukier i ekstrakt waniliowy – na jasną i puszystą masę. Odłóż na bok.

W nowej misce wymieszaj mąkę, cynamon, proszek do pieczenia i sól - do momentu aż się połączą. Dodaj suche składniki do mokrych i dokładnie wymieszaj. Następnie wsyp wiórki czekoladowe. Masę wlej do natłuszczonej i wyłożonej papierem kwadratowej formy i piecz około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.

Opinie

Hasło do kreacji kołysanka