Pierogi staropolskie z kaszą i grzybami Jawo to wyjątkowo aromatyczna propozycja na pyszne obiadowe danie.
Pierogi Jawo są robione ręcznie, smakują jak domowe, mają delikatne ciasto i są bogato wypełnione smacznym farszem z grzybów leśnych - borowika szlachetnego i podgrzybka brunatnego oraz kaszy jęczmiennej. Warto wspomnieć, że kasza jęczmienna była jednym z głównych składników w kuchni naszych babć i jest zaliczana do grupy najzdrowszych kasz.
Pierogi staropolskie Jawo mają wyjątkowo prosty skład, bez cienia sztucznych dodatków i konserwantów. Wspaniale smakują z sosem grzybowym lub z przysmażoną cebulką. Świetnie komponują się także z sosem ziołowym. Wielką zaletą pierogów Jawo jest wyjątkowo prosty i szybki sposób przyrządzenia. Wystarczy gotować je w osolonej wodzie na wolnym ogniu przez 12 minut.
Cena za opakowanie 450 g: 6 zł