Kluski leniwe z serem marki Jawo to bardzo smaczne i popularne danie w polskiej kuchni. Składniki klusek są takie same jak w pierogach z serem - różnica polega jednak na tym, że w przypadku "leniwców" ciasto i nadzienie są wymieszane razem.
Produkt jest polecany osobom, które mają ochotę na tę przepyszną potrawę, ale nie dysponują odpowiednią ilością czasu. Kluski można polać śmietanką lub roztopionym masłem, posypać cukrem i danie gotowe.
Kluski leniwe Jawo są ręcznie robione i bardzo starannie przygotowane z najwyższej jakości składników - najlepszych ziemniaków i puszystego, świeżego sera twarogowego. Są miękkie i zachwycają niezwykle lekką konsystencją oraz delikatnym aromatem. Nie rozpadają się podczas gotowania i po wyjęciu są sprężyste.
Kluski leniwe z serem Jawo nie zawierają środków konserwujących, a także – co bardzo istotne – żadnego dodatku cukrów. To jest właśnie tajemnica ich domowego smaku.
Potrawę można podać zarówno na obiad, jak i sycącą kolację. Przygotowanie klusek jest bardzo proste: wystarczy wrzucać je pojedynczo na osoloną wodę i gotować ok. 6 minut od momentu ich wypłynięcia na powierzchnię.