Cukier brzozowy KSYLITOL (Futuro)

0 kupi ponownie
3 dodanych recenzji
Zobacz wszystkie opinie (3)

O produkcie

Cukier brzozowy KSYLITOL KSYLITOL daje w organizmie odczyn zasadowy (nie kwasowy jak cukier który karmi bakterie i komórki rakowe), a więc wskazany jest przy: * próchnicy zębów i chorobach dziąseł * suchości w ustach (stymuluje wydzielanie śliny) * zapaleniu ucha środkowego * przeciwdziała tworzeniu się bakterii gnilnych * ma działanie antybakteryjne przy infekcjach górnych dróg oddechowych ( nieżyt nosa, infekcja gardła i zatoki) * stosowany jako środek zapobiegawczy przeciw bakteryjnemu zakażeniu płuc i oskrzeli u chorych na mukowiscydozę * przyjazny przy nadkwasocie żołądka, alergii, astmie * likwiduje niemiły zapach z ust KSYLITOL pochodzenia naturalnego (pozyskiwany z brzozy) jest rewelacją dla cukrzyków, gdyż w organizmie jest przetwarzany powoli mając indeks glikemiczny IG 14-krotnie niższy niż glukoza i 8-krotnie niższy od sacharozy (im niższy IG tym niższy poziom cukru we krwi po jedzeniu), a więc organizm potrzebuje znacznie mniej insuliny. Zwykły cukier dokarmia komórki rakowe - powinien zostać zastąpiony KSYLITOLEM w codziennej diecie. Cukier (np.sacharoza) zabiera organizmowi witaminy z grupy B oraz mikroelementy ( magnez, wapń, potas), natomiast KSYLITOL ułatwia mineralizację (np.przyswajanie wapnia przez kości więc zalecany jest przy osteoporozie) KSYLITOL równie słodki jak cukier dostarcza organizmowi o 40% mniej kalorii.Zmniejsza łaknienie na słodycze Ze względu na to,że organizm musi się przyzwyczaić do wytwarzania większej ilości enzymu trawiącego KSYLITOL należy stopniowo zwiększać jego dawkę dobową (najlepiej zaczynać od 1/2 łyżeczki do herbaty). Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Z tego powodu KSYLITOLU lepiej nie podawać dzieciom do 3-go roku życia Skład100% ksylitol z brzozy Wartość energ: 240kcak/100g.Indeks glikemiczny (GI) Wartość odżyw. w 100g produktu: białko 0,0g, węglowodany- mniej niż 100g tłuszcze 0,0g Zalecany w diecie diabetyków, u osób z zakłóconą tolerancją glukozy, inulinoodporną, idealny do potraw gotowanych i pieczonych lub jako słodzik do napojów. Dystrybutor: Biofuturo Trade Sp. z o.o. Kraków
Jest naturalnym słodzikiem o barwie, konsystencji i smaku cukru, ale działającym na organizm z zupełnie odwrotnym skutkiem. Używam go ze względu na to iż jestem w grupie ryzyka cukrzycy. Jest powoli przetwarzan... zobacz całą opinię

Opinie

DODAJ OPINIĘ